Aktywne Wpisy

jestemtunew +965
Rozpoczynamy sezon zimowy. #motoryzacja #wroclaw
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz
MirasPdk +87
źródło: 1000007791
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz
źródło: 1000007791
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Powiem Wam, że z moją mamą kultywujemy zwyczaj: Tam, gdzie są blisko jakieś puste, stare, zaniedbane groby, stawiamy po jednym zniczu...
A wiecie co mnie w tym wszystkim najbardziej boli?
Zapomnienie... Zapomnienie o tej osobie...
A gwoździą do tej trumny jest fakt, gdzie nawet nie powinienem się tak tym przejmować, ale mam świadomość, gdzie każdy w końcu zostaję zapomniany przez ten świat... Nawet i mnie to czeka...
Zapomniany, w otchłani ciemności i nicości...
#przegryw #przegrywpo30tce #gehenna #depresja #samotnosc #zyciejestdodupy #greypill #pechowyprzegryw #wszystkichswietych #dzienzmarlych
źródło: temp_file1313572435221670594
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@Akinori456: Też mam często podobne rozkminy. Dlatego właśnie mamy teraz te święta, chociaż wydaje się, że ludzie chodzą na cmentarz bezrefleksyjnie, po prostu z tradycji. Życie to ciągła zmiana, a każdy kto się urodził umrzeć kiedyś musi. Wszystkich nas czeka zapomnienie, to nieuchronne. Zapomnienie spotkało wszystkich, którzy byli przed nami i czeka to też wszystkich, którzy będą po nas. A to czy to zupełny
W każdym razie ja osobiście jestem zdania że
@Damasweger: bez kitu. Co zmienia fakt, że randomowa osoba postawi świeczkę? Postawa wzorowa mirka @Akinori456 , ale co to zmienia? Chyba tylko żywym poprawia morale.
@Nikczemnik: @Damasweger ale to dużo mimo wszystko. Zachodnie kraje wydają dużo pieniędzy na sprowadzenie szczątek swoich obywateli i żołnierzy i pochówek co jest wyjątkiem w skali świata i kompletnie to nic nie robi i dla zmarłych na pewno nic nie zmienia. Natomiast wpływa na morale żywych.