Aktywne Wpisy

Ka4az +713
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Chlodny_Pokerzysta +115
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Obiecywali, że jeśli Affinity kiedykolwiek wprowadzi subskrypcję, to opcja jednorazowego zakupu zawsze pozostanie dostępna i uczciwie wyceniona. No i cóż… wygląda na to, że ta obietnica już nie obowiązuje.
Jasne, rozumiem, że niektóre funkcje oparte na AI działają na serwerach Canvy, więc wymagają subskrypcji. Ma to sens, bo każde użycie generuje koszty po ich stronie. ale nie wszystkie nowe funkcje da się tak usprawiedliwić.
W V2 mieliśmy narzędzie do zaznaczania obiektów oparte na uczeniu maszynowym, z lokalnym modelem, który działał bez internetu. Teraz, oprócz tego darmowego modelu, pojawiło się kilka nowych, które też działają offline… tylko że są dostępne wyłącznie dla subskrybentów.
To już wygląda źle, bo oznacza że więcej lokalnie działających funkcji będzie trafiać za subskrypcyjny paywall, mimo że nie mają nic wspólnego z chmurą Canvy.
Wielu z nas lubiło Affinity właśnie za brak abonamentu, kiedy cała branża poszła w ten model. Sam fakt wprowadzenia subskrypcji jest już plamą na wizerunku, ale kurde - jeśli coś działa offline, dajcie nam po prostu możliwość jednorazowego zakupu, tak jak do tej pory.
#affinity #grafikakomputerowa
źródło: 1
PobierzWnerwia mnie wprowadzanie subskrybcji tam gdzie nie są potrzebne. Jak przeczytasz to co napisałem, to zauważysz, że ja rozumiem konieczność subskrybcji dla funkcji, które działają na ich serwerach i ponoszą koszt za każdym razem jak
@Uaephean: tylko tu jest problem bo mało ludzi przyzwyczaiło się do affinity, sam miałem się powoli przesiadać z adobe ale jednak się nie przesiądę xD
Masz alternatywę w postaci Krity i integracji z ComfyUI, ale jak testowałem to było to mocno średnie.
A teraz obiecują, że nie będą trenowali swoich modeli na użytkownikach darmowych... ( ͡° ͜ʖ ͡°)