Wpis z mikrobloga

✨️ Jaką aplikację do księgowości wybrać dla JDG?
Hej,
Prowadzę JDG od ponad roku i jestem na ryczałcie. Od stycznia ksiegowa chce podnieść stawkę ze 160 na 230 zł. Wystawiam jedną fakturę oraz zero do dwie kosztowe więc zdecydowałem, że zacznę samodzielnie się rozliczać przez jakąś apkę. Najtaniej wychodzi infakt za 30zł miesiąc albo samodzielna księgowość w millennium z racji, że mam tam konto firmowe. Co byście wybrali? Może jakieś inne alternatywy?

#jdg #ksiegowosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja korzystam z malej ksiegowosci rzeczpospolitej. Ok 100zl na rok, ale program jest bardzo rozbudowany i chwile zajmuje jego nauka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja korzystam i jestem zadowolony z Systim. Ma wszystko co powinno być, generalnie prowadzenie tam firmy takiej jak masz (chodzi o ilość dokumentów miesięcznie) to przeklikanie paru rzeczy co miesiąc, bardzo mi się podoba że deklaracje ZUS i podatkowe lecą prosto do urzędów nie musisz nic kombinować, wgrywać w panelach ZUS, US itd. Cena z tego co pamiętam 29 zł netto za miesiąc, ale czasem są promocje i
  • Odpowiedz
Polecam małą księgowość rzeczpospolitej Mirek - przyjazny program (intuicyjny, prosty) licencja jakieś 170 zł na rok :)

Natomiast jeśli masz JDG, ryczałt, jedną fakturę sprzedażową i do 2 kosztowych to może mogę Cię za 150/160 zł na msc obsłużyć. Pytanie czy jesteś VATowcem, składasz sam deklarację PIT roczną i ZUSy czy księgowa za Ciebie i tylko wysyła maila z kwotą do zapłaty? Zmienne zawsze wpływają na cenę ale jakbyś chciał podpytać o
  • Odpowiedz