Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fjubens: jak czad rozpoczyna podryw, to zawsze opowiada jak ładnie myje naczynia i podłogi w domu. później opowiada jaką techniką myje okna i wyciera kurze
  • Odpowiedz
via Android
  • 13
@Masterpolska94 Ja już nawet nie mam siły do nich... pomijam, że lubię pranie robić i jest to jedna z najprzyjemniejszych 'czynności domowych', najmniej lubię ścieranie kurzy, trochę przez alergię, bo później ręce swędzą, ale uwaga : jestem dorosłym osobnikiem i wiem, że nikt za mnie i tego nie zrobi. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Śmieszy mnie tylko, że skoro 80% chłopów jest upośledzonych na każdym etapie rozwoju, to
  • Odpowiedz
@Fjubens: U bab nie ma co się doszukiwać logiki, bo większość ich postulatów i ruchów opiera się na braku logiki i działalności antyspołecznej (np. narzekają na rzekomo toksycznych mężczyzn, ale głosują na partie proimigranckie, które ściągają skrajnie patriarchalnych osobników).
  • Odpowiedz
via Android
  • 45
@Masterpolska94 Tylko, że tutaj to akurat rozumiem pod tym kątem, że one NAPRAWDĘ WIERZĄ, że to polscy mężczyźni są największymi szowinistami/faszystami/gwałcicielami itd., przykład w załączeniu, więc to wtedy jest pewien ciąg logiczny u nich. Inna sprawa, że to guano prawda, no ale nie można zarzucić braku pewnej konsekwencji.
Fjubens - @Masterpolska94 Tylko, że tutaj to akurat rozumiem pod tym kątem, że one NA...

źródło: temp_file12488232874487072

Pobierz
  • Odpowiedz
@Fjubens: Ich wiara w to, że Polacy są źli, to jest właśnie skutek braku logiki i działalności antyspołecznej. One sobie uroiły, że faceci chcą je zniszczyć, bo faceci rozpoczęli dysputę m.in. nad zasadnością wielu przywilejów dla kobiet, ich społecznej roli i ich wpływu na politykę. Dla nich to jest otwarty atak na ich pozycję społeczną, z której utratą nie chcą w stanie się pogodzić i w związku z tym dochodzą
  • Odpowiedz
One sobie uroiły, że faceci chcą je zniszczyć, bo faceci rozpoczęli dysputę m.in. nad zasadnością wielu przywilejów dla kobiet,

@Masterpolska94: nie, ta narracja zaczęła być serwowana wcześniej. G---o czerskie skopiowało to z Zachodu (gdzie patriarchat był prawdziwy a baba miała siedzieć w kuchni) już wiele lat temu. To zresztą część większego ataku na Polaków w ogólności.
  • Odpowiedz
@Fjubens:

Żeby mężczyźni chociaż ogarnęli część domowych obowiązków

A co do ch*ja niby robią samotni faceci?! Nie znam nawet jednego chłopa który by sam sobie nie ogarniał mieszkania itd, może jedynie jacyś młodzi zoomerzy którym matka sprząta, a to i tak margines.
Pewnie ma na myśli czada, bo taki zawsze znajdzie chętną "niewolnicę".
  • Odpowiedz
via Android
  • 17
@lord-nihilus a no widzisz, bo to jest tak, że facet sam mieszkający, co ogarnia dom, to po prostu tak wygląda dorosłość, natomiast kobieta wykonując obowiązki domowe to powinna mieć płacone grubo przez państwo
  • Odpowiedz
Tylko, że tutaj to akurat rozumiem pod tym kątem, że one NAPRAWDĘ WIERZĄ, że to polscy mężczyźni są największymi szowinistami/faszystami/gwałcicielami itd., przykład w załączeniu, więc to wtedy jest pewien ciąg logiczny u nich. Inna sprawa, że to guano prawda, no ale nie można zarzucić braku pewnej konsekwencji.

@Fjubens: odwrócony blackpill u normików.
  • Odpowiedz
@Fjubens: To jest zawsze dokładnie tak samo bardzo zabawne. Prawda jest taka, że jeśli mężczyzna zazwyczaj ogarnia takie obowiązki w domu to nikogo to nie obchodzi natomiast jeśli robi to kobieta to już jest ciężka praca i metafizyka. Równie dobrze mógłbym zacząć wyśmiewać na tym tle młode kobiety które brak umiejętności ugotowania czegokolwiek lub brak umiejętności obsługi pralki nazywają niechęcią do bycia kurą domową xD Jakoś faceci którzy robią pranie,
  • Odpowiedz