Aktywne Wpisy
se_mallo +140
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
lampkaNaBiurko +98
"Ekspertki" za zaciągnięcie do programu kogoś z takimi deficytami intelektualnymi i psychospołecznymi jak laweciarz powinny dostać dożywotniego bana na jakąkolwiek pracę powiązaną z psychologią. Nie mają o tym zielonego pojęcia. Są szkodnikami.
Wiele było par, którym druga strona się zwyczajnie nie podobała i ciągnęli eksperyment do końca z klasą.
Laweciarz zachowuje się tak jakby w bardzo nieudolny sposób, ze względu na swoje oczywiste ograniczenia intelektualne i społeczne, starał się oczernić Kaję i spowodować,
Wiele było par, którym druga strona się zwyczajnie nie podobała i ciągnęli eksperyment do końca z klasą.
Laweciarz zachowuje się tak jakby w bardzo nieudolny sposób, ze względu na swoje oczywiste ograniczenia intelektualne i społeczne, starał się oczernić Kaję i spowodować,
źródło: Krystian-Kaja-523bb62
Pobierz

Plan mam taki:
- wyliczyć punkt rosy dla każdego z pokoi
- wyliczyć temperaturę szyby w oparciu o współczynnik termoizolacji, temperatury na zewnątrz i w środku
- na podstawie temperatury szyby i punktu rosy w danym pokoju wyliczyć różnicę temperatur
- podjąć działanie jeżeli powyższa różnica będzie miała wartość z odpowiedniego zakresu (wysokie ryzyko kondensacji pary wodnej na szybie)
Taki plan może mieć jakikolwiek sens?
@zan: podejrzewam, że bliski zeru, bo żeby to działało choć trochę przystając do realiów, musiałbyś mieć pierdylion czujników, m.in. pomiar temperatury bezpośrednio przy oknach. To skoro tak, to już nie lepiej od razu mierzyć wilgotność lokalnie tuż przy oknie?
@zan: ostatnio spadło mi ciśnienie w prawym przednim kole i poprosiłem rodzinkę, żeby od tego momentu siadali po lewej stronie auta. Czy to może mieć jakikolwiek sens?
Jeśli nadal masz chęć, polecam policzyć to sobie w pythonie (z pomocą
Komentarz usunięty przez autora
Ogólnie w kuchni w sezonie zimowym podczas gotowania z kilka razy skropli mi się para na oknie, ale to spokojnie mogę załatwić samym wzrostem wilgotności w pomieszczeniu zamiast bawić się w szacowanie szansy na skroplenie :D Sama wentylacja jest ok, ale czasami okapu podczas gotowania nie włączę lub na chwilę wyłączę i zapomnę włączyć.
źródło: image
Pobierz@zan: to go zautomatyzuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szym3kSzym3k: osuszacze to spore zużycie energii. To nadal praca, która nie rozwiązuje moim zdaniem problemu.