Wpis z mikrobloga

Proszę o pomoc, może ktoś się zna na rzeczy.

Od dziecka w sumie się mecze z żołądkiem.
Chodziłem po różnych lekarzach, przepisują omeprazol i klepią po plecach że będzie dobrze, a no i mleka nie pij.

Gastroskopia - nadżerka około 2cm w żołądku
H.Pylori - negatywny
Pasożyty w kale - negatywny
Badanie kału ogólne i resztek pokarmowych - wynik na zdjęciu

Co dalej?
Często mam biegunkę na przemian z zaparciem. Często z rana czuje że muszę, a nie mogę.
Budzę się zmęczony ZAWSZE od xx lat, mgłę mam taka że często nie pamiętam co na śniadanie jadłem przy obiedzie.
Z rana często mega wzdęcia, mega kapeć w ustach.
Często też jestem podirytowany.
Jadę pociągiem/autem czy lecę samolotem, mam wrazenie że będę wymiotował i kupkał jednocześnie, pójdę na kibel i nie mogę mimo że mega źle się czuje.

Najgorsze z tego wszystkiego jest wieczne zmęczenie.

#zdrowie #lekarz #jelita #ibs #kandydoza
czlowiek_czlowiekowski - Proszę o pomoc, może ktoś się zna na rzeczy. 

Od dziecka w ...

źródło: 1000017998

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czlowiek_czlowiekowski: Zmusiłbym lekarza pod kątem trzustki i USG jamy brzusznej
– szczególnie trzustka, wątroba, drogi żółciowe, żołądek. Ty możesz mieć miks kilku rzeczy ze względu na przewlekłość.
Np.
Przerost bakteryjny jelita cienkiego – SIBO / SIFO
Zespół jelita drażliwego (IBS-M)
Niewydolność trzustki lub zaburzone
  • Odpowiedz
@czlowiek_czlowiekowski: IBS to skutek, a nie przyczyna. Oprocz tego co wyzej jeszcze pod kątem Crohna. Olalbym probiotyki poki co, najpierw zrob badania. Z suplementów poleciłbym maślan sodu, mi bardzo pomogl i paru osobom z rodziny tez.

A i calkowite odstawienie alkoholu, fastfoodow, przetworzonego gówna i napojów gazowanych. Stres tez bardzo ora po jelitach, ale wiadomo ze to błędne koło.
  • Odpowiedz
@czlowiek_czlowiekowski: nie pomogę z diagnozą, ale zamiast mordować się z papierem, zwłaszcza przy sraczce, użyj prysznica najlepiej ze skupionym większym ciśnieniem jak masz taki i masz spokój w 10s, a papier co najwyżej do osuszania tyłka.
  • Odpowiedz