Wpis z mikrobloga

@MLeko29: Dlatego chyba nigdy nie kupię auta droższego niż 10/15k czyli równoartowść 4 moich pensji oraz niepopularnego.
Popularne sprawdzoen auta = tanie części, tańszy serwis a jak sprawdzone to mniejsze ryzyko awarii.

Rysa? Nie problem.
Coś się psuje? Tania
  • Odpowiedz
@mk321: A ty kiedy kupowałeś ostatnio? xD
Za 10k kupisz chociażby Focusa MK2, który ma nawet takie bajery jak wielowachacz, czy podgrzewaną przednią szybę... nie wspominając już o ABS, ASR i ESP... faktycznie, nie kupisz xD
  • Odpowiedz
@BulgarskiTaboret człowieku, jakiś czas temu kupowałem samochód, budżet 15k i na mirko mi nic nie znaleźli. "Minimum 20k, żeby było coś jeżdżącego". Znalazłem coś fajnego za 10k. Zastanawiam się co tak podejrzanie tanio... Czytam specyfikację i okazało się że to tak stary model, że nie ma ABS.
  • Odpowiedz
@niebadzogrem: Dla mnie argumentem jest niepewność przy kupowaniu używanego. Dlatego kupiłem nowe za 99k, ale zamierzam nim jeździć minimum 15 lat. I faktycznie parę razy w roku jeżdżę za granicę.
Z tym, że poprzednim pełnoletnim też jeździłem bez problemu do nawet Portugalii i jeździłbym dalej gdyby nie szkoda całkowita. Tyle że tamto było kupione od rodziny i było pewne. Wolałbym uniknąć kupowania używanego od obcego.
  • Odpowiedz
@niebadzogrem:

Także skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?

Oczywiście że widać różnicę. W nowym aucie siedzi się i jedziemy po prostu o wiele lepiej nzi w 25 letnim staruszku z tablecikiem za 100 zł z aliexpress

Ale jak ktoś patrzy tylko czy jedzie, jamhje i skręca, to różnicy nie zauważy faktycznie. Co kto potrzebuje
  • Odpowiedz
  • 4
20 letnia marka premium może mieć lepsze wyciszenie niż nowe fury

@niebadzogrem: Hahah nawet nie wiesz jak trafiłeś. Ostatnio z uprzejmości dałem znać jednemu kierowcy na postoju, że cała jego prywatna, biznesowa rozmowa była słyszalna na zewnątrz. Usłyszałem w odpowiedzi: - "Widzi Pan, takie są nowe Toyoty".
BMW wypada lepiej:
https://www.instagram.com/p/DP3spjsjO6v/ ;)
apo - > 20 letnia marka premium może mieć lepsze wyciszenie niż nowe fury

@niebadzog...
  • Odpowiedz