Aktywne Wpisy

uncle_freddie +219
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

czerwony_kmer +187
Dlaczego parkowanie pojazdów o DMC > 2,5 t jest nielegalne w polsce. Doskonały przykład widoczny na zdjęciu. Nowy chodnik już zniszczony przez dostawcę. On dostanie co najwyżej 100 zł mandatu, a naprawa chodnika wyniesie przynajmniej kilka tysięcy. Oczywiście go zgłosiłem, ale na odpowiedź SM jeszcze trochę poczekam.
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
źródło: zniszczony chodnik
Pobierz

![Najdroższy rozwód w historii. Tyle Brytyjczyków kosztował Brexit [ANALIZA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/1778c83b5aafbe42d7efc6b38e3aa250c0503b1be4805bf42ae4c844def24512,q80.jpg)

Większość płyt z tego co widzę jest na 230V i raczej będę celował w niższą półkę cenową. Teraz wychodzi na to, że zaprojektowano i wykonano mi kabel 3x2,5mm na piec i 5x4mm na indukcję. To normalne? Indukcja cały czas na pełnej mocy chodzić nie będzie, piec z kolei może chodzić przez godzinę, więc intuicja mi podpowiada że to kabel od pieca może być bardziej obciążany.
Dlaczego płyty indukcyjne mają zasilanie 230V a moc przyłączeniową w okolicach 7KW? Jak to ma działać?
Z projektantem nie mam już kontaktu, wykonawca nie potrafi doradzić.
#elektryka #budowadomu #budownictwo #agd
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka To indukcja jest zasilana tym kablem 5x4 czy mam zły kabel puszczony? Na piec mam w projekcie rozdzielni 16A zaprojektowane.
I bardzo dobrze 16A daje 3,6 kW. Spory zapas dalej jest
pierwsza połowa zasilana z jednej fazy a druga połowa z drugiej
Przewód 2,5mm2 jest w stanie wytrzymać do 4kW
Więc najlepiej do płyty doprowadzić 5x2,5