Wpis z mikrobloga

Chcę kupić jakiegoś starego i taniego #iphone.
Ma służyć wyłącznie do jednego - lokalizowania #airtag.
Bo androidowe tagi wymagają w miarę nowej wersji systemu, więc działają póki co tak sobie. Wymyśliłem, że połączę zalety obu i będę używał jednocześnie #airtag na #apple i #findmydevice na #android.

Będzie to działać? Jaki jest najstarszy iPhone, który to obsłuży i za ile można takiego wyrwać?
Jak wiele tagów może obsłużyć na raz, o ile w ogóle jest jakiś limit. Bo chcę tym monitorować kilka pojazdów.

Podkreślam - on ma tylko leżeć i czasem sprawdzać lokalizację. Nie będzie miał nawet karty SIM, żadnych komunikatorów, itd.

#pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie #szpiegostwo #inwigilacja #macos #mac #osx
Altar - Chcę kupić jakiegoś starego i taniego #iphone.
Ma służyć wyłącznie do jednego...

źródło: temp_file8292739697801155461

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Altar: powinno działać. Jeśli budżet pozwala to warto kupić iPhone'a z chipem U1 (bodajże od serii 11) - pozwala na dużo bardziej precyzyjne namierzanie airtagow. Ja mam 12 Pro i 8 airtagow, działa bez problemu i przypuszczam że nie jest to górna granica (ale nie wiem czy ona jest i ile wynosi)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@kapitan_jaszczur: Ale ten chip to chyba ułatwia znalezienie czegoś w zasięgu Bluetooth własnego iPhone, czyli na mierzenie np. kluczy w pokoju, albo pojazdu na parkingu, tak?
Bo mi zależy na tym, żeby mój iPhone tylko odczytywał dane o lokalizacji, które przesyłają inne iPhony, z obszaru miasta. Chcę to zrobić budżetowo, bo nie wiem, czy mój pomysł z wypożyczalnią wypali.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@kapitan_jaszczur: Nowe Pixele też mają jakiś dodatkowy chip, ale tego jest promil na rynku. Pogooglam openhaystack. Tak sobie teraz myślę, że może wystarczyłby jakiś emulator środowiska iOS na pececie, o ile cos takiego istnieje.

@nietopies: 32 na dłuższy czas mi wystarczy ;)
  • Odpowiedz