Wpis z mikrobloga

Taka ciekawostka. Kupiłem sobie wiertarkę udarową bosch professional na budowę. Kupiłem na Amazon. Pracowała dzielnie kilka miesięcy. Końcu się popsuła i nie uruchamiała się.

Myślałem zareklamować bezpośrednio u Bosch ale wolałem jednak przez rękojmię w Amazon. Dzwonię, przedstawiam problem i mówią żeby zwrócić. No to spakowałem i odesłałem.

Po 14 dniach pojawiła się informacja, że paczka mogła zaginąć. Dzwonię i pytam o co chodzi. Mówią mi, że sprzęt dotarł w złym stanie i zwrot nie uznany. Tłumaczę, że chciałem naprawę nie zwrot a zwrot to ich pomysł. Powiedzieli, że produkt poszedł do utylizacji i w sumie tyle. Nie ma pieniędzy nie ma produktu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ktoś kojarzy co można z tym zrobić?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ł. Powiedzieli, że produkt poszedł do utylizacji i w sumie tyle.

@ktos-z-przyszlosci: O kurde, dobra schiza. Zamiast nie uznać i odesłać sprzęt, który jest twoją własnością, to oni go utylizują XD Niech ci teraz oddają kasę, przecież to jakiś kosmos.
  • Odpowiedz
@ktos-z-przyszlosci: zwracałem tam kilka razy sprzęty (dwie komórki i zegarek z droższych) i nie było najmniejszego problemu. Będę musiał na przyszłość uważać. No to UOKiK ci na pewno pomoże (tylko spróbuj jeszcze raz przez czat żeby mieć na piśmie jak nie masz nagrania)
  • Odpowiedz
@ktos-z-przyszlosci: miałam identyko, reklamacja produktu który nie działa, paczka zaginęła, po jakimś czasie się odnalazła ale info ze zwrot nieuznany, bo produkt przyszedł uszkodzony xD tylko ze to było jakieś g---o za 30 zł to machnęłam ręką
  • Odpowiedz