Nie miałeś pod sobą nigdy psa z "lękiem separacyjnym", to nie wiesz, że taki zwierzak potrafi wyć w panice przez parę godzin. A na dodatek jego właścicielka pracowała w trybie zmianowym i generalnie "co ona może zrobić"? W kolejnym miejscu ani pies (trudno się dziwić) ani sąsiad (mimo zwracania mu uwagi) nie rozumieli, że po wyjściach na spacerki na wałach zostawiają za sobą syf, który jest
@xfin: sam mowisz, ze zwierze w panice. Jesli nie potrafiles tego zalatwic sam, to jest administracja, policja, toz. Ale mozna tez plakac w necie ¯\(ツ)/¯
W kolejnym miejscu ani pies (trudno się dziwić) ani sąsiad (mimo zwracania mu uwagi) nie rozumieli, że po wyjściach na spacerki na wałach zostawiają za sobą syf, który jest problemem
@xfin: czyli oprócz zakazu psów wprowadzamy jeszcze kontrolę obuwia przed wejściem na klatkę? Bo syf wnosi sie nie tylko po spacerze z psem, wystarczy że ktoś ma buty trekkingowe i łaził gdzieś w górach czy w lesie i mu będzie
@Casuel: Ależ oczywiście, że próbowałem - i to nie tylko ja ¯\(ツ)/¯
Policja była parę razy, ale co z tego? Jak pies wyje, to nikogo nie ma, a jak właściciel jest to nie wyje. Spółdzielnia interweniowała pismami itp. - nic z tego nie wyszło, a to też było parę ładnych lat temu.
Napisałem, że sąsiada upominałem. Przepraszam, przepraszam, może mu trochę było i głupio, może parę razy buty wytrzepał (jak pamiętał) -
@Hmrogrz: Oprócz tego powinna być kontrola zapachu na wejściu do klatki, żeby czasami jakiś spocony facet bez dezodorantu nie szedł po schodach ( ͡°͜ʖ͡°)
@czlowiek_ktorego_nie_bylo: a nie wpadłeś na to, że szczekanie psa to dźwięk alarmujący o zagrożeniu i notoryczne szczekanie przez lata i miesiące nie pozwala ludziom w spokoju wypocząć, ponieważ uruchamia niepotrzebnie układ nerwowy do pracy? Widocznie jesteś za tępy żeby to zrozumieć.
Czy chcecie też wydawać pozwolenia na puszczanie muzyki z głośników
Jeżeli muzyka jest głośna, uciążliwa dla innych mieszkańców, są ustawione wysokie basy, albo po prostu jest to polski rap, to za coś takiego powinno się dokonywać przymusowej eutanazji na puszczającym muzykę.
@czlowiek_ktorego_nie_bylo sam mam 4 psy i uważam że taki zakaz to dobry pomysł. A najlepszym argumentem niech będzie słynne zdanie Julek które kupują swoim kundlom najdroższe możliwe g---o ( niszcząc przy tym wątrobę i trzustkę psu) ,, jak cię nie stać to nie trzymaj psa,, ¯_(ツ)_/¯ Z jednej strony chcą żeby pies na wsi miał wybieg na pół podwórka a same zamykają psa w klatce kennelowej pod stołem na 10-12 h
Rozumiem że dzieci też gryzą ludzi że trzeba szyć?
Nie miałeś pod sobą nigdy psa z "lękiem separacyjnym", to nie wiesz, że taki zwierzak potrafi wyć w panice przez parę godzin. A na dodatek jego właścicielka pracowała w trybie zmianowym i generalnie "co ona może zrobić"?
W kolejnym miejscu ani pies (trudno się dziwić) ani sąsiad (mimo zwracania mu uwagi) nie rozumieli, że po wyjściach na spacerki na wałach zostawiają za sobą syf, który jest
Ale mozna tez plakac w necie ¯\(ツ)/¯
@xfin: czyli oprócz zakazu psów wprowadzamy jeszcze kontrolę obuwia przed wejściem na klatkę? Bo syf wnosi sie nie tylko po spacerze z psem, wystarczy że ktoś ma buty trekkingowe i łaził gdzieś w górach czy w lesie i mu będzie
Policja była parę razy, ale co z tego? Jak pies wyje, to nikogo nie ma, a jak właściciel jest to nie wyje. Spółdzielnia interweniowała pismami itp. - nic z tego nie wyszło, a to też było parę ładnych lat temu.
Napisałem, że sąsiada upominałem. Przepraszam, przepraszam, może mu trochę było i głupio, może parę razy buty wytrzepał (jak pamiętał) -
A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Op nie pisze o pogryzieniach a o trzymaniu psów w bloku bo antypsiarzom przeszkadza hałas gdy pies szczeka.
@xfin: a, w sezonie jesien-zima, gdzie wszedzie jest syf i bloto wszyscy mieszkancy lewitowali metr nad chodnikami, i tylko typ z psem syfił.
Jeżeli muzyka jest głośna, uciążliwa dla innych mieszkańców, są ustawione wysokie basy, albo po prostu jest to polski rap, to za coś takiego powinno się dokonywać przymusowej eutanazji na puszczającym muzykę.
Z jednej strony chcą żeby pies na wsi miał wybieg na pół podwórka a same zamykają psa w klatce kennelowej pod stołem na 10-12 h