Wpis z mikrobloga

#programista15k
#csharp
#programowanie

co to ma być? Rekrutuje się na .NET developera a na rozmowie mam dwóch programistów Java i jeden mnie pyta czym jest boxing. Po co mi taka wiedza, jesli w cklatce generyki deklaruje się przy pomocy prymitywów w odróżnieniu od javy. Gdybym sie rekrutował na jave to rozumiem takie pytanie. I tak, wiem, w c# pod spodem zachodzi proces opakowywania.

Wkurzyło mnie ze dali na tę rozmowę javovcow
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gorgz: ale tak już na poważnie, nic dziwnego. zawsze firmy nie miału ustandaryzowanego procesu rekrutacji, ale to co się dzieje aktualnie to jest nieporozumienie. ja spotkałem się z odrzuceniem za narodowość, pomyleniem mnie z innym kandydatem, z------m środowiskiem przez rekrutera gdzie nie dało się odpalić testów, więc odrzucił mnie za corner case xD W innej firmie spotkałem się z system designem który wymagał znajomości domenowej a nie samego system designu.
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy rozumiem Cie qmplu. Ja tak mialem jak aplikowałem na czlonka Moderacja Wikop. Powidzieli ze musze miec kryzys orientacji i torzsamosci, przynajmniej 2 popularne choroby w tych czasach, wspolpracowac z prokurarurą i wygladac jak Steven Hawking.
Tylko po to by moderować mikro? :/
  • Odpowiedz
I tak, wiem, w c# pod spodem zachodzi proces opakowywania

@Gorgz: Jakbym miał strzelać to pewnie chcieli, żebyś im wytłumaczył co to jest wskaźnik, jak to działa w pamięci i jakie niesie za sobą konsekwencje. Wzięliby cie z połykiem ale można przyjść na vikop i marudzić xD
  • Odpowiedz