Wpis z mikrobloga

#fabrykiwpolsce

CzeΕ›Δ‡ Wykopowicze! πŸ‘‹

JesteΕ›my ekipΔ… kanaΕ‚u Fabryki w Polsce na YouTube, gdzie pokazujemy kulisy polskiego przemysΕ‚u, produkcji i nowoczesnych technologii. Zabieramy Was do miejsc, ktΓ³rych na co dzieΕ„ nie widaΔ‡ – na hale produkcyjne, do zakΕ‚adΓ³w technologicznych i fabryk, w ktΓ³rych powstajΔ… produkty znane wszystkim.

Na Wykopie bΔ™dziemy publikowaΔ‡ nowe odcinki 1-2 razy w tygodniu – kaΕΌdy z nich to unikalna porcja wiedzy, ciekawostek i inspiracji prosto z polskich zakΕ‚adΓ³w.

WΕ›rΓ³d naszych najciekawszych materiaΕ‚Γ³w znajdziecie:
- Jak powstaje Pepsi, Coca-Cola,
- Jak powstaje polskie p--o – od ziarna do butelki,
- Recykling zuΕΌytych opon,
- Produkcja Ε‚odzi motorowych w Polsce,
- Tajemnice fabryki chipsΓ³w Lay's.

i wiele, wiele innych...

Zapraszamy do rozmowy, komentowania i zadawania pytaΕ„ – chΔ™tnie dzielimy siΔ™ doΕ›wiadczeniem i ciekawostkami z branΕΌy!
Do zobaczenia pod filmami!
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FabrykiwPolsce: Hej, macie bardzo ciekawe filmy. Jak można do was zgłosić firmę produkcyjną? Czy trzeba wam zapłacić za prezentacje firmy, czy jest to na zasadzie kosztów zerowych fabryka daje wam pozwolenie na wejście a wy macie content?
  • Odpowiedz
  • 0
@FabrykiwPolsce Witajcie. Co prawda nie jestem subskrybentem, ale lubiΔ™ Wasz kanaΕ‚ i oglΔ…dam co bardziej ciekawe dla mnie filmy. Nawet kiedyΕ› moja firma siΔ™ do Was zaΕ‚apaΕ‚a. Trzymajcie siΔ™ tu, bo to specyficzny portal i laska wykopkΓ³w na pstrym koniu jeΕΊdzi ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)
  • Odpowiedz
@mage no właśnie raczej: jak się produkuje. Akurat w coca coli i innych napojach proces produkcji jest dosyć długi. Na przykład pakowanie, poletowanie to też etap produkcji
  • Odpowiedz
  • 1
@FabrykiwPolsce Po prostu rób swoje, ale pamiętam, że ludzie, którzy będą marudzić, choćbyś robił najlepszą robotę. Nie zwracaj na takich uwagi, bo to zwykle trolle. Z normalnymi ludźmi normalnie pogadasz, z trollami nie bardzo, bo zawsze coś im będzie przeszkadzać. A trolli tu nie brakuje. I nie angażuje się w dyskusję polityczne i światopoglądowe, nawet dotyczące twoich treści. To najbardziej drażliwe tematy, a zawsze ktoś wtrąci "A bo PO..." albo "Za
  • Odpowiedz
Może będziecie zainteresowani współpracą z największym producentem pieczywa na dolnym śląsku? Nazwy firmy nie zdradzę ale każdy będzie w stanie się domyślić. Fabryka bardzo nowoczesna, robi wrażenie.
  • Odpowiedz
Wasze filmy bardziej przypominajΔ… reklamy firm lub produktΓ³w, ktΓ³re pokazujecie w odcinku.

@radoslavus: z tego powodu przestałem oglądać, bo o ile wcześniejsze filmy rzeczywiście były ciekawe, o tyle późniejsze wyglądają jak produkt marketingu danej firmy. A szkoda, bo pomysł jest fajny, nawet jeśli nie oryginalny.
  • Odpowiedz
@FabrykiwPolsce: jako, ΕΌe to Wykop, to najwiΔ™ksze zainteresowanie bΔ™dΔ… miaΕ‚y: IT, komputery, elektronika, inΕΌynieria (chemia, materiaΕ‚oznastwo), motoryzacja, hutnictwo, wielkie maszyny itd

Taka spoΕΌywka (CocaCola, Lays, p--o itp) jest ciekawe dla zwykΕ‚ych ludzi, mas na Youtube, a nie dla piwniczakΓ³w na Wykopie ΕΌΔ…dnych twardej wiedzy STEM.

PowiedziaΕ‚bym, ΕΌebyΕ›cie odwiedzili fabrykΔ™ pamiΔ™ci Wilk Elektronik... Ale juΕΌ to zrobiliΕ›cie. Chyba najbardziej ciekawy odcinek.

https://www.youtube.com/watch?v=Eo81mBIQKiw
mk321 - @FabrykiwPolsce: jako, ΕΌe to Wykop, to najwiΔ™ksze zainteresowanie bΔ™dΔ… miaΕ‚y:...
  • Odpowiedz
dopiero uczę się być na Wykopie:) masz jakieś rady jak przetrwać na tym portalu?

@FabrykiwPolsce: usuΕ„ konto ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)

A tak bardziej serio, to nie wiem po co wam tutaj konto jak i tak kaΕΌdy was juΕΌ tutaj zna. No
  • Odpowiedz