Wpis z mikrobloga

#przegryw Czaicie mieć te 50 lat czy 60 i co dalej ? Nawet jak będę se żył i cieszył jako tako zdrowiem to wizja bycia starym coraz brzydszym napawa mnie obrzydzeniem. Nawet pieniądze nie pomogą wtedy ani zbytnio nie zaszalejesz , poza tym co można robić wtedy i przez następny schyłek życia ? Chyba to samo co teraz potem koniec i to tyle
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MidnightCowboy: Zanim dojdziesz do tego wieku to i w twoim ciele i umyśle się pewnie dużo zmieni zatem ciężko określić. Perspektywa może się odwrócić wraz ze starzeniem. Nie wiem k---a tak zgaduję bo mam dopiero 24 lata
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy: często tak se myślę. Nawet dziś. Że se młodości nie mam a na starość będzie smutek, żal i wegetacja jak i dziś. Ale będzie starość, ból fizyczny. Będzie strasznie.
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy: myślę, że w tym wieku ludzie są pogodzeni z tym, jakie mają/mieli życie, nie szamoczą się z tym jak młodzi. Liczba rzeczy, które mogą jeszcze zrobić systematycznie się zmniejsza, nie mają już tzw kryzysu wieku średniego, że nie zrobili połowy rzeczy, które chcieli. No i może rzeczywiście uważają, że im generalnie więcej wolno, że nie muszą do końca przestrzegać norm społecznych, bo są starsi "i co im ktoś zrobi".
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy: ja żyję w takiej turystycznej miejscowości trochę i widzę dużo starszych ludzi, małżeństw, koleżanek po 70 lat które przyjeżdżają autobusem grupą i chodzą, zwiedzają, korzystają z emerytury. Tak samo rodzice mojego szefa co chwile gdzieś jeżdżą na wakacje.

No ale to normalni ludzie którzy mieli też pewnie fajne życie w młodości. Rodzina, dzieci. A tacy my? Samotni całe życie. Niechciani. Odrzucani. Na starość jak pomrą rodzice, oby jak najpóźniej,
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy: jak będziesz dbał o siebie, ćwiczył, ćwiczył umysł to ta starość nie musi oznaczać bycia starym capem. Wiele ludzi dobrze wygląda w tym wieku tylko trzeba o siebie dbać.
  • Odpowiedz
@oddalenie: Trump rucha młode laski, jest miliarderem i ma cały zespół ludzi którzy dbają żeby pozył w zdrowiu jak najdłużej a ty go porównujesz do polaka przegrywa który całe życie walczy z przeciwnościami losu a i tak nie wygra
  • Odpowiedz
@Synco: nie porownuje do przegrywa tylko mowie ze jak sie ma kase i zdrowie to zycie moze byc dlugie i fajne. Na wykopie panuje przekonanie, ze po 40, 50 to sie zmieniasz w starego grzyba ktory tylko choruje i nic mu sie nie chce. A to jest kompletna bzdura no chyba, ze wlasnie patrzysz na ludzi zniszczonych zyciem.
  • Odpowiedz
@oddalenie: ja to raczej czytam o żałosnym życiu samotnika w tym wieku. Bo jak masz 20 czy 30 jest źle, ale 50... To już tragedia i można dostać obłędu.
  • Odpowiedz
@MidnightCowboy mając lat 12 myślałem, że 20latkowie są dorośli, mając 20, że po 30tce to już schyłek, mając 30ci, że 40tka to już prawie dziad, a teraz chwilę przed 40tka moje życie nigdy nie wyglądało lepiej. Raz, że wyzbyłem się patrzenia co inni powiedzą, czego ode mnie chcą, liczę się ją i moja rodzina. Dwa, w miarę przyzwoicie zarabiam i mogę sobie pozwolić na fajne spędzanie czasu co jakiś czas, ale
  • Odpowiedz