Aktywne Wpisy
1dlaczegoja1 +5
#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Amber_Waves +60
#slubodpierwszegowejrzenia Jaka nie byłaby Kaja, to Batyr ma energię i wygląd starego dziada.

Propozycje na:
MŁODZIEŻOWE SŁOWO ROKU 2025
------
-> psyn / psórka
Definicja: Odpowiednik słów syn i córka, używany wobec osób, które traktują swojego psa jak własne dziecko.
Znaczenie: Osoby te często rekompensują sobie w ten sposób brak potomstwa lub bliskich relacji z ludźmi. W centrum ich życia stoi pupil - karmiony, rozpieszczany i opisywany przez w mediach społecznościowych jak dziecko, czasem nawet wożony w wózku. Przedkładają oni dobro zwierząt ponad dobro ludzi. Często bambiniści (osoby, które przesadnie infantylizują psy).
Etymologia: połączenie słów pies + syn / córka.
Przykłady użycia:
- Nie mogę wyjść, psyn ma gorączkę.
- Nie mogę iść na imprezę, muszę wykąpać psórkę po spacerze.
-> psiarz
Definicja: Osoba, która posiada psa, zachowuje się wobec otoczenia z przesadną pewnością siebie i lekceważeniem zasad współżycia społecznego, nie liczy się z bezpieczeństwem innych.
Znaczenie potoczne: Ktoś, kto nie sprząta po psie, spuszcza go bez smyczy i cieszy się, gdy ludzie schodzą mu z drogi. Często są to przedstawiciele tzw. patologii.
Etymologia: pies + przyrostek -arz, tworzący nazwę osoby.
Przykłady użycia:
- Znowu psiarz puścił swojego amstaffa luzem na plac zabaw.
- Nie wiem, co gorsze - kierowcy pod wpływem czy psiarze bez smyczy.
-> antypsiarz
Definicja: Osoba otwarcie sprzeciwiająca się bezmyślności, arogancji i nieodpowiedzialności tzw. psiarzy.
Znaczenie: Społeczny buntownik, który domaga się bezpieczeństwa i przestrzegania zasad przez właścicieli psów. Dla jednych bohater, dla innych hejter psów.
Etymologia: przeciwieństwo psiarza.
Przykłady użycia:
- Po tym incydencie z pitbullem został antypsiarzem na pełny etat.
- Nie jestem antypsiarzem, po prostu nie chcę zostać pogryziony.
-> psiegryw
Definicja: Osoba, która swoje życiowe niepowodzenia, samotność lub brak pewności siebie rekompensuje posiadaniem psa.
Znaczenie: Człowiek, który boi się ludzi, unika kontaktów społecznych i buduje poczucie siły przez posiadanie psa. Zazwyczaj wybiera groźną i dużą rasę, która daje mu złudne poczucie kontroli i siły. Pies staje się jego jedynym przyjacielem i narzędziem dystansowania się od świata.
Etymologia: połączenie słów pies + przegryw (od "przegrywania życia").
Przykłady użycia:
- Ten psiegryw, nie ma przyjaciół, rozmawia tylko ze swoim pitbullem.
- Jak tylko zerwała z nim dziewczyna, to psiegryw kupił dobermana.
------
https://sjp.pwn.pl/msr
------
Nieodpowiednie komentarze (nie na temat, hejt, trollowanie) będą usuwane.
źródło: cb3ab6cb-8354-4fbe-b55b-0ef73c2b6796
Pobierz#psy #psiarze #psiegryw #heheszki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: 2025-10-24 00_34_27-Window
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/83597715/psiarze-nie-oszukujmy-sie-psy-maja-glownie-samotni
Dzięki @MokebeElDursi
źródło: 1000054160
Pobierz