@mirko_anonim: romantyzm istnieje, nie słuchaj inceli z wypoku, znajdz swoją tzipę i wielb ją, a ona napełni twoje życie miłością i sensem, oddaj się jej w pełni.
@mirko_anonim: Nie dziwi cię, że te wszystkie teorie pochodzą od ludzi, którzy maja problemy z nawiązaniem jakiejkolwiek relacji społecznej, a już zwłaszcza z kobietą? Uwaga, podpowiem hasło: kwaśne winogrona.
@mirko_anonim: Powiem krótko - mam dobre auto, mieszkania i patrzą na mnie jak na bankomat i tranzakcyjnie mogą mi urodzić dziecko ale mam spełniać ich fantazje i utrzymywac, nie chce tak - to nie ma sensu
Poza tym raz okaż słabość przy kobiecie, a zobaczysz, ile naprawdę są warte wszelakie deklaracje miłości
@remlezar: to nie do końca tak, przynajmniej nie u każdej. Są kobiety które wybaczą ci słabość, nawet dłuższą (znam takie i kilka z nich to "julki z borderem"). Kobiety nie wybaczają bycia męską pipą przez dłuższy czas, ale jeśli kobieta ma chociaż trochę oleju w głowie, wybacz ci momenty słabości, bo to się każdemu
4. Jest dużo socjopatów czy psychopatów którzy traktują relacje w sposób tranzakcyjny czy celowy czy podświadomy nie ważne w każdym razie dla nich to gra i logika.
@Skorvez_957_: relacja jest transakcyjna, w jakimś stopniu, zawsze i wszędzie. Wolę by było to "spisane" niż pozostawione w sferze domysłów.
Nie wypada kulturowo by laska przyszła sama do piwnicy do maćka i powiedziała bierz mnie tu i teraz. Tak życie nie działa, tylko
@mirko_anonim: oczywiście, że istnieje, ale jest zupełnie inna od tego, jak ją przedstawia kościoł, religie, kobiety, filmy, kultura. Wbrew temu co wszystkie świętoszki mówią, p0rn00 jest nierozerwalnie związane z miłością. No poza tymi, którzy mają niskie libido. Ale to tak samo jak z ludźmi, co mają niskie potrzeby duchowe.
Są kobiety które wybaczą ci słabość, nawet dłuższą (znam takie i kilka z nich to "julki z borderem"). Kobiety nie wybaczają bycia męską pipą przez dłuższy czas, ale jeśli kobieta ma chociaż trochę oleju w głowie, wybacz ci momenty słabości, bo to się każdemu zdarza.
@PowiatowyBanan: tu nie chodzi o to że kobiety mają jakiś timer w którym możesz zachować się jak pipa i on się resetuje co jakiś czas.
@mirko_anonim: w moim towarzystwie to też jest tak, jak mówisz. Dbają o swoich partnerów, faceci mają swoje zainteresowania i partnerki im w tym nie przeszkadzają. Nie robią awantur, nie zdradzają.
entuzjastyczny-fenomen-5: Mężczyźni, którzy nie są zdolni do miłości do siebie, nie sa zdolni do miłości do kogoś. A nie są, bo nikt ich jej nie nauczył. Dlatego w nią nie wierzą.
odważny-pionier-10: @mmzf: tak, niefajna opcja, więc warto spróbować znaleźć prawdziwą i dopiero jeśli się nie uda, to rozważyć "z rozsądku", pewien sens może mieć - by kiedyś przekazać komu zgromadzony majątek, inaczej zarekwiruje państwo, więc jeszcze gorzej.
Ludzie tu są mocno cyniczni i zgorzkniali przez swoje doświadczenia, a zamykanie się w wykopowej bańce nie pomaga w zmianie myślenia i dostrzeżeniu pozytywnych przykładów ¯\(ツ)/¯
@mirko_anonim: Po prostu teraz coraz więcej się widzi tych złych związków, bo znajomi raczej nie będą się chwalić, że z żoną albo dziewczyną im się dobrze układa, tylko jak się źle układa to narzekają. Druga sprawa to jest algorytm social mediów, który nas pcha w takie przeświadczenie, że ludzie w związkach to się tylko zdradzają, kłócą itd. Do tego dochodzą statystyki GUS, które mówią, że prawie 50% małżeństw się rozwiedzie. Do tego dochodzą
@PowiatowyBanan: Tranzakcyjność jest wszędzie nawet w rodzinie, bardziej chodzi o to jaki rodzaj wymiany i jak rozkłada się podział czy 20-80 czy 60-40. Ja mam nowocześniejszy sposób ale on wymaga ciągłego modelowania i rozbujania wahadła (opcja dla leniwych)
@Skorvez_957_: relacja jest transakcyjna, w jakimś stopniu, zawsze i wszędzie. Wolę by było to "spisane" niż pozostawione w sferze domysłów.
Nie wypada kulturowo by laska przyszła sama do piwnicy do
Mirki #pytanie ktoś mi ukradł koło od roweru, tak jedno koło nie wiem co ten s-------n zrobi z jednym kołem ale oby mu ręce zgniły, myślicie że jest sens w ogóle zgłaszać to na policję ? #rower
Poza tym raz okaż słabość przy kobiecie, a zobaczysz, ile naprawdę są warte wszelakie deklaracje miłości
@remlezar: to nie do końca tak, przynajmniej nie u każdej. Są kobiety które wybaczą ci słabość, nawet dłuższą (znam takie i kilka z nich to "julki z borderem"). Kobiety nie wybaczają bycia męską pipą przez dłuższy czas, ale jeśli kobieta ma chociaż trochę oleju w głowie, wybacz ci momenty słabości, bo to się każdemu
@PowiatowyBanan: tu nie chodzi o to że kobiety mają jakiś timer w którym możesz zachować się jak pipa i on się resetuje co jakiś czas.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@remlezar: no okazałem, dostałem wsparcie emocjonalne i przytulasa no i co?
Druga sprawa to jest algorytm social mediów, który nas pcha w takie przeświadczenie, że ludzie w związkach to się tylko zdradzają, kłócą itd.
Do tego dochodzą statystyki GUS, które mówią, że prawie 50% małżeństw się rozwiedzie.
Do tego dochodzą
Nie wypada kulturowo by laska przyszła sama do piwnicy do