Wpis z mikrobloga

Nie wiem jak Wy ale dla mnie ludzi którzy wzięli bk2 to zwykli egoiści, ludzie bez moralności. Garstka osób zyskała na tym, że ogromna większość nie zobaczy własnego mieszkania przez wiele lat albo będzie żyła na znacznie niższej stopie życiowej - czy to przez o wiele mniejsze mieszkanie czy wysoką ratę kredytu.

Nie mam szacunku do ludzi, którzy patrzą tylko do własnej michy, a po nich tylko potop. Podobnie z tymi cwaniakami z KPO czy zamożnymi ludźmi co biorą 500+.

#nieruchomosci
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ip box nie szkodzi nikomu (oprócz budżetu panstwa). 800+ tez ale zalosne ze ktos zamożny jeszcze po to łapy wyciąga. BK2 to zbrodnia na narodzie polskim, decyzje podjął rzad pis ake kazdy kto wziął ten kredyt przyłożył rękę do katastrofy.
  • Odpowiedz
frajerem to jestes ty pisząc takie rzeczy.

@PrzyjaznyMireczek: zapiekło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla osób które brały bk2% to było często jedyne okienko w życiu żeby mieć nierucha na własność, sam nie jestem beneficjentem tego programu ale nie dziwię się, że ludzie go brali
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno, że tak o mnie myslisz. Pozdrawiam cieplutko z mojej malomiejskiej willi z kredytem za psi grosz ( ͡° ͜ʖ ͡°) oszczędzam 2000zl co miesiąc na kredycie. To daje 24 000zl rocznie. Po 10 latach około 240k jak łatwo policzyć. Kończą się dopłaty i tych 240k idzie na zamknięcie kredytu.
Ps raty malejące wiec bardzo duży udział raty
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: niestety, nie oszczędzimy na tym 240k, bo dopłata jest do odsetek, które z czasem rosną. Jak to sobie zgrubnie liczyłem, to przy kredycie na 25 lat suma dopłat to jakieś 190k, a przy kredycie na 30 lat - 200k. Założenie było, że oprocentowanie wynosi średnio 6% w obu pięcioletnich okresach dopłat.
  • Odpowiedz