Wpis z mikrobloga

@twelve12: narazie UK ubozeje szybciej niz Polska, ktore przez lata sie super rozwijala - oczywiscie byl to moemnt rozpedu i teraz i w Polsce bedzie zwpolnienie. Jednak juz teraz masz wiecej dzieci (%) zyjacych w skrajnej biedzie w UK vs PL. A tym samym masz wiecej miliarderow i milionerow w UK vs PL. To oznacza, ze klasa robotnicza i srednia jest drenowana na koszt super bogatych (to tez sie dzieje
  • Odpowiedz
@DrGreen_2

sam fakt że to co napisałeś można przewidzieć z takim wyprzedzeniem powinien przeciętnemu wyborcy w uk zjeżyć włosy na grzbiecie i zmusić do działania i do zastanowienia się poważnego (naciskania na obecny rząd, pokazywania palcem rządowi czego sie oczekuje bo ci u wladzy coś zmieniają) a ludzie w uk i tak zagłosują na faraza bo są zawiedzeni polityką obu glownych partii i uważają że faraz ich uratuje . Tu się parę
  • Odpowiedz
@dreadingit: szczrze mowiac nie moge sie doczekac az Farage dojdzie do wladzy aby zrobic wiecej problemow w UK i pozniej powiedziec, ze winny jest... moze tym razem gej albo owczarek niemiecki bo imigrantow juz nie bedzie.

Zreszta ostatnio juz Richard Tice (depyty leader Reform) powiedzial, ze te obiecane obnizki podatkow, czy podwyzszenie kwoty zwolnionej od podatku itp to nie sa obietnice wyborcze ale jedynie aspiracje, to zanczy chcieli by tak
  • Odpowiedz
@DrGreen_2

właśnie to mnie rozwala w ludziach z uk, malo tego że mnóstwo ludzi im mówi że brexit był slabym pomysłem, że faraz ich zrobi na szaro jeszcze raz, to ci i tak na niego zagłosuja i będą szukać winnych jak to nie wypali - a od 2016 można wskazać trendy że idzie na gorsze, malo tego, od nie pamiętam kiedy slychac w mainstream mediwch w uk o "problemach strukturalnych angielskiej
  • Odpowiedz
@dreadingit: tak samo mnie dziwi, ze anglicy sami z siebie niekoniecznie gadaja o polityce jak to miejsce ma np w Polsce, ja pracuje z samymi brytyjczykami i jak sam nie wskocze na temat polityki ro ekstremalnie rzadko sie on pojawia, jeszcze jedynie jak ludzie z naszego zespolu z USA sie pojawiaja to pojawia sie temat polityki
  • Odpowiedz