Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć pasję w pracy?
Jedną z brutalniejszych prawd o życiu jaka doszła do mnie jako #przegrywpo30tce jest, że faktycznie trzeba robić to co się lubi. Jakby tego było mało to od zawsze nie interesowałem się niczym.. Mam spoko pracę, bo tak wyszło że nie przepracowuje się a kasa leci, tylko co z tego skoro nawet taka praca mnie wykańcza i rzygam klepaniem excela? Nawet gdybym zarabiał dużo to nie jestem w stanie robić coś co mnie nie interesuje i nie mam planu na pyszłość. Nie wiem co chciałbym robić nawet albo co zacząć a co dopiero jakaś kariera.

Niesamowicie zazdroszczę ludziom, którzy od zawsze wiedzieli co chcą robić albo do czegoś ich ciągnęło. Zazdroszczę jak ktoś ma fajny, prestiżowy, dobrze płatny zawód ale historia tego jest zawsze taka sama - od dzieciaka majstrowali przy czymś, pisali swoje programy czy robili doświadczenia z własnej woli albo kręciły ich cyferki. Ja kompletnie niczym się nie interesowałem i to najgorsze że do teraz tak mam.

#praca #przegryw #rozwojosobisty #hobby #prokrastyncja #adhd #depresja #autyzm #korpo #zainteresowania

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Niesamowicie zazdroszczę ludziom, którzy od zawsze wiedzieli co chcą robić albo do czegoś ich ciągnęło. Zazdroszczę jak ktoś ma fajny, prestiżowy, dobrze płatny zawód ale historia tego jest zawsze taka sama - od dzieciaka majstrowali przy czymś, pisali swoje programy czy robili doświadczenia z własnej woli albo kręciły ich cyferki. Ja kompletnie niczym się nie interesowałem i to najgorsze że do teraz tak mam.

@mirko_anonim: no ja się jaralem od
  • Odpowiedz