Wpis z mikrobloga

Z wielkim zaciekawieniem przyglądam się jaką szkołę/sztukę architektoniczną prezentuje #piaseczno. Chyliczki, Thomson, Warszawska (centrum) - wszędzie wyrastają osiedla, tysiące mieszkań oddawane rok do roku. Czy Putkiewicz ma jakikolwiek sensowny plan na dalsze zarządzanie przestrzenią? Czy ktoś analizuje wgl. fakt, że całe miasto już stoi w konwulsjach a co dopiero gdy liczba przyjezdnych słoików będzie rosła wykładniczo rok do roku? Czy ktoś analizuje fakt, że góra kalwaria zaczyna się rozrastać i korkuje obwodnicę do niespotykanych wcześniej rozmiarów? Czy wgl. putkiewicz myśli dalej niż dwa dni do przodu? Mieszkam tu od urodzenia i tak jak ostatnie lata mam uprzykrzone i tracę godzinę w korkach dziennie w jedną stronę bo słojarze z lublina, skierniewic i gostynina muszę tu hotele pracownicze sobie robić. Oczywiście to szaleństwo z wydawaniem pozwoleń dla deweloperuchów będzie rosło i rosło bo temat nawet nie jest poruszany w debacie publicznej tego p---------a.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ovsky no oczywiście że ma plan. Ostatnio mówił, że jest wielkim zwolennikiem pościgów. Więc docelowo całe centrum to będzie Deptak z możliwością przejazdu autobusów które będą wszystkich zwozić na stacje PKP i eksportować do Warszawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@heniek_8: rower też mam i ścieżkę rowerową. Jeżdżę Fordem F150 raptor, zajmuje dwa miejsca parkingowe i planuję utrzymać taki styl życia. Chcesz to jeździj sobie SKM, najlepiej prosto do Gostynina albo innego Radomia.
  • Odpowiedz
@ovsky cos w tym jest, do Piaseczna przeprowadzałem się 16 lat temu jak miałem dosyć życia w Warszawie. Szukałem ciszy i spokoju. Po czym po tych 16 latach wyprowadziłem się na podpiaseczyńską wieś bo zaczęło być tu zbyt wielkomiejsko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz