Wpis z mikrobloga

#przegryw #wiedzmin

Pamiętam jak w 2008 wyszedł pierwszy Wiedźmin i było o nim głośno.
Mnie wtedy jakoś w ogóle nie ciągnęło do tej gry a nawet jeśli to nie wiem czy by działał na moim ówczesnym PC.
W 2018 ograłem 3 część i to była jedna z najlepszych gier w jakie grałem.
W 2 nie podoba mi się ta jaskrawa grafika i taka jakaś ciasna mapa.
Ale taką 1 to może i bym ograł tylko jakoś odpycha mnie przestarzałość tej gry ale klimat wydaje się ciekawy.
Nawet kupiłem jedynkę kilka lat temu jak była po 5 zł na jakiejś promocji.
Bardzo mi się podoba ta muzyka z menu głównego i to jak ono wygląda,te ptaki latające w tle to taki szczegół ale bardzo dodaje klimatu.
PawelW124 - #przegryw #wiedzmin

Pamiętam jak w 2008 wyszedł pierwszy Wiedźmin i było...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PawelW124: Graj graj, zdecydowanie najbardziej klimatyczna część. Jak przyzwyczaisz sie do przestarzalej mechaniki to bedzie ok, prolog jest taki sobie, ale potem super. Muzyka najlepsza z całej trylogii growej. Jak się prawidłowo wczujesz, to prędko się nie oderwiesz, ale musisz stonować wymagania, z racji wieku gry.
  • Odpowiedz
@PawelW124: pamiętam, że kupiłem ją mimo tego, że mój ówczesny komputer nie spełniał wymagań. Wtedy gra mi się niezmiernie podobała ale nie grałem już później. Uważam, że warto spróbować ale trzeba przymknąć oko na pewno archaizmy (tona backtrackingu, dziwne czasem przerywniki filmowe, nienajlepsze zawiązanie fabuły itp)
  • Odpowiedz
@PawelW124 jak grałem pierwszy raz to grafika robiła dość dobre wrażenie. Trzeba jednak pamiętać, że ta gra ma 18 lat. Jak na tą branże to bardzo dużo.
Ktoś kiedyś powiedział: jeśli dobrze wspominasz starą grę to nie wracaj do niej, bo zepsujesz wspomnienia.
Ja idealizowałem lba2. Jak kiedyś włączyłem to pierwsza myśl: „wtf”? W to się da grać?
  • Odpowiedz