Wpis z mikrobloga

O co chodzi w tym zadaniu?
Uczestniczyłem ze znajomymi w takiej zabawie cityraid (niby to samochodowa gra orientacyjna dla grup). Opinii w necie nie było o cityraid.pl więc znajoma zapłaciła bodajże 150 zł i w czwórkę pojechaliśmy się "bawić". No ale cóż, o ile zamysł gry jest fajny, to sama rozrywka jest chwilami strasznie wkurzająca, gdyż mam wrażenie, że niektóre zadania tłumaczone są tłumaczem sprzed 20 lat z języka litewskiego (tak się domyślam, bo administracja na fejsie to konta z Litwy). Za cholerę nie mam pojęcia do dziś o co chodziło w tym zadaniu (i pewnie się nie dowiem).
Ogólnie wyglądało to tak, że mamy 3 godziny na rozwiązanie ponad 20 zadań. Za zadania są punkty i rywalizujemy z innymi drużynami w mieście. Zadania polegały na znalezieniu jakiegoś miejsca i zrobienie sobie zdjęcia w określonej pozie. Spotykanie innych uczestników na mieście i kolejka by np zrobić sobie zdjęcie ze słynną rybnicką różową świnią przy teatrze (znaną z przeglądu kabaretowego Ryjek) było fajne, ale dalsze zadania już potrafiły podnieść ciśnienie. Chociażby zadanie z załącznika - o co w tym chodziło? Pytałem twórców i według nich to jest proste zadanie z którym żadna drużyna nie miała problemu... Nie chce mi się w to wierzyć, bo na facebooku widziałem wpisy innych, że też nie mają pojęcia o co w tym chodziło. Inne zadania też widać, że robione zdalnie i na szybko. Jedno z kolejnych zadań polegało na znalezieniu fontanny, twórcy dali współrzędne geograficzne i niby wszystko fajnie, ale haczyk w tym, że fontanna była ponad kilometr od wskazanej lokalizacji i gdybym nie znał miasta to poległbym bo autorzy zadania pomylili się o jakiś kilometr (fontanna jest niedaleko rynku przy CH Focus, a twórcy wskazali okolice Zusu - osoby z okolic pewnie wiedzą, że to kawał drogi). Takich kwiatków było sporo. Mam nadzieję, że inna firma stworzy coś podobnego i za mniejszą kwotę, bo 150 zeta za dostęp do strony z zadaniami które nie mają sensu to porażka.
Tak więc napiszę trochę pod google: Czy warto skorzystać z Cityraid.pl ? - Zdecydowanie NIE, gdyż twórcy nie przyłożyli się do zadań i chwilami nie wiadomo nawet o co w nich chodzi. moja opinia o cityraid jest zdecydowanie negatywna i następnym razem bym się nie zdecydował.
Jeśli udało się Wam dotrzeć do końca to dajcie mi pomysł o co chodzi w tym zadaniu. Mile też widziany komentarz do lepszego wypozycjonowania tego wpisu, bo być może ktoś w przyszłości będzie szukał informacji o cityraid i będzie się zastanawiał czy warto.

#rybnik #slask #januszebiznesu #gorzkiezale #pytanie #pytaniedoeksperta #zadania #zagadki #zabawy #zabawa #cityraid #polska troche jak #escaperoom
chomik3 - O co chodzi w tym zadaniu?
Uczestniczyłem ze znajomymi w takiej zabawie cit...

źródło: 547510119_1440083323942594_364983142165901464_n

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hej, w moim mieście, pewnie w innych tak samo, tutaj trzeba było wpisać ciąg liczb, który się pokazywał przy dwóch innych zadaniach i wtedy odblokowywała się dalsza część zadania ze współrzędnymi.
natalia-bak - Hej, w moim mieście, pewnie w innych tak samo, tutaj trzeba było wpisać...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz