Tak właściwie to jakie są takie konkretne i realne oczekiwania tej grupy antypsiarzy tutejszej? Jakbyście wysłali swojego wysłannika do premiera, to czego by od niego chciał?
@serwis-dzwieku: I jak to jest egzekwowane? Podasz mi jakiś przykład że ktoś w obronie własnej zabił psa i nie poniósł odpowiedzialności? Ja ostatnio słyszałem o aresztowaniu gościa który zabił pitbulla.
@Casuel: Dobra, został zatrzymany, zdjęcie w kajdankach było. Teraz ma dozór. Ano tak i nie pitbull a amstaff - sorry nie odróżniam tych troglodytów. Ja to nazywam pitbullem dla uproszczenia.
@EditorTM: nie drazni mnie to, pokazalem Ci ze nie potrafisz napisac jednego zdania z sensem- a i znajomosc jezyka jest na watpliwym poziomie. "Lubimy ludzkie okreslenia" xD Co to ma niby znaczyc, ze lubimy ludzkie okreslenia :D Saszka, do ksiazek
Zakazać ras agresywnych, karać intensywnie wszystkie pseudo hodowle, karać właścicieli za występki ich pupilów a agresywne zwierzęta bezwzględnie usypiać
@solejukowski ja to na przykład nie mam żadnych oczekiwań bo wiem doskonale że dopóki dziecko polityka i lub kogoś wpływowego nie zostanie pogryzione to w kwestii psów się nic nie zmieni,jeśli ktoś myśli inaczej to jest naiwny bardziej
@Mysteri0nke a ja myślę, że temat tak głośny teraz, że jakiś potencjał jest, ale brakuje jakiejś twarzy tego ruchu w polityce i mediach
No i sam ruch jest zbyt agresywny w internecie, tutejsi antypsiarze muszą zrozumieć, że posiadacze małych psów i innych labradorów to ich sojusznicy, bo oni też się boją psów agresywnych
@solejukowski: Nie jestem anty psiarzem. Lubię zwierzęta i od zawsze na podwórku mieliśmy psy, koty ale są rzeczy które mnie maksymalnie irytują. Więc jeśli chodzi o mój pogląd to:
1. Egzekwowanie kar za przewożenie w komunikacji miejskiej psa bez kagańca, bez względu na rozmiar i rasę. Nakładanie kar zarówno na właściciela jak i przewoźnika, który na takie nieprzestrzeganie regulaminu nie reaguje. 2. Zakaz trzymania niektórych ras w mieszkaniach niespełniających kryteriów metrażu. Skoro
#psiarze
Komentarz usunięty przez moderatora
"Lubimy ludzkie okreslenia" xD
Co to ma niby znaczyc, ze lubimy ludzkie okreslenia :D Saszka, do ksiazek
No i sam ruch jest zbyt agresywny w internecie, tutejsi antypsiarze muszą zrozumieć, że posiadacze małych psów i innych labradorów to ich sojusznicy, bo oni też się boją psów agresywnych
1. Egzekwowanie kar za przewożenie w komunikacji miejskiej psa bez kagańca, bez względu na rozmiar i rasę. Nakładanie kar zarówno na właściciela jak i przewoźnika, który na takie nieprzestrzeganie regulaminu nie reaguje.
2. Zakaz trzymania niektórych ras w mieszkaniach niespełniających kryteriów metrażu. Skoro
@Polak_1991: Jeszcze przed tym powinno wejść OC dla rowerzystów.