Aktywne Wpisy

MonazoPL +116
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
Gruby_Wuj +252
Moi rodzice pojechali do sanatorium do Gołdapii.
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
źródło: obraz_2025-11-24_145653252
Pobierz

Dwa dni temu się chwaliłem i w sumie byłem dumny, że prowadzę fanpage na fejsie 15 lat, gdzie uzbierałem 40k obserwujących. Jeszcze wieczorem sprawdzałem Instagram (17k obserwujących), a tam prawie 10 lat działalności.
A tu w nocy dostałem maila, że moja strona na facebooku naruszyła zasady społeczności. W tej chwili moje prywatne konto na fejsie jest wyłączone, messenger nie działa, a Instagram nie istnieje. Widzę, że mój fanpage jeszcze żyje ale i tak tam nie mogę wejść nie mając facebooka. To wszystko należy do META, więc zablokowali mi dosłownie wszystko nawet tego Threads.
Dostałem maila, że naruszyłem prawa autorskie i wykryto chyba jakieś dziwne ruchy na moim koncie. Wyłączono mi emisje reklam, ale ja nawet nic nie reklamowałem. Wydaje mi się, że chodzi o post, gdzie wrzuciłem screena z reklamy bmw, a to chyba zastrzeżony znak towarowy marki.
"Niektóre obrazy lub posty na Twoim koncie mogą zawierać elementy chronione prawem autorskim (logo, znaki towarowe lub wizerunki osobiste), które nie posiadają odpowiedniego zezwolenia". Nie jestem w sumie pewien, czy o niego chodzi, czy to jakaś pomyłka, przecież ludzie wrzucają zdjęcia swoich samochodów i tam też są znaki producentów, tak, czy siak zostałem zablokowany.
Analizując maile, które dostałem to najprawdopodobniej kliknąłem w pracy na szybko w fejkowego linka i wszystko szlak trafił, no bo dlaczego mieli by usuwać cały Instagram?
Siedzę już którąś godzinę i próbuje się odwoływać, mam wrażenie, że to walka z wiatrakami. Oglądam filmy instruktarzowe gdzie podane są informacje jak odzyskać konto i w sumie nic z nich nie wynika. Pewnie jak bym miał ten niebieski znaczek weryfikacyjny byłoby łatwiej z kontaktem do jakiegoś supportu, a tak teraz nie wiadomo co robić.
Szkoda, bo miałem tam całą bazę kontaktów zbudowaną przez wiele lat.
Tak się tylko chciałem komuś wyżalić (╯︵╰,)
#szaryburekfoto #zalesie #feels #facebook #instagram
źródło: 7971658c5b6e7cde5c1b61ee037f64df
PobierzDlatego współczesny internet oparty właśnie o tego typu firmy trzecie to ściek, szkoda, że do tego dopuscilismy. Blogi odeszły w niepamięć, ale tego ci zabrać nie mogli (no, może jakieś postawione na wordpressie itp.).
A najgorsze w tym jest to, że teraz się będziesz odbijal od jakichś z-------h botów pseudo AI, bo przecież z prawdziwym człowiekiem i w tym śmietniku nie ma
Chcesz jakiegoś supportu to masz ułomne kb i nara. Coś ci zablokują to masz boty i hindusów, nie wiadomo co gorsze.
@nightmeen może jako że żyjemy w cywilizowanym europejskim kraju, to trzeba ich postraszyć listownie, że w razie utrzymania blokady, będziesz dochodził racji w sądzie czy tam innym "settlement body". Na reddicie to działało,
JAKIMŚ DZIWNYM CUDEM udało mi się przez apkę Messengera założyć nowy profil, totalnie pusty ALE TO I TAK DOBRZE, do tej pory wszystko co leciało z mojego kompa/tel - nawet totalnie nowy mail - łapało perma na dzień dobry jakbym był na jakiejś czarnej lisćie z nr
Strasznie mi Cie szkoda mirku, obserwuję Cie od dobrych 10 lat. Jeszcze kilka dni temu cos lajkowalem na twoim fb. Nauczka że powinny byc 2 różne konta do fb i insta. Sam też bym nie pomyślał, ale jak widać takie corpo to jak poczta polska - beton nie do zajeb.
3maj sie tam, moze jeszcze cos sie uda odzyskać.
Wgl powstał cały subreddit xD
Jest też nadzieja:
https://www.reddit.com/r/facebookdisabledme/s/7PJhxNzeIl