Wpis z mikrobloga

No więc nju światłowód potraktowało mnie tak... jak potraktowało... Zrezygnowałem z zamówienia u nich internetu. Miałem zostać u obecnego dostawcy w opcji 300/30 (przewód koncentryczny) za 79 zł i patrzę a mam reklamę że T-Mobile wprowadziło ofertę światłowód 300 za 30 zł. Podałem nr i po chwili się skontaktowali i zamówiłem. Montaż ma być na poniedziałek - zobaczymy czy technik T-mobile dotrze do mnie. ;))

Ogólnie oferta nie jest dostępna na stronie T-Mobile. Trzeba wejść przez link z reklamy w google lub np. Facebook.

T-Mobile Link

Moja historia z nju na mikroblogu

#swiatlowod #orange #tmobile #njumobile #internet #komputery #promocje
szczurek_87 - No więc nju światłowód potraktowało mnie tak... jak potraktowało... Zre...

źródło: Zrzut ekranu 2025-10-16 181308

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szczurek_87: no t-mobile swoich technikow nie ma bo nie maja swojej sieci (procz udzialow w pśo) wiec moziwosc ze przyjedzie ta osoba co miala z nju jest calkiem spora (bo to i tak chodzi z tej samej infrastruktury)
  • Odpowiedz
  • 0
@okfmale: Ogólnie wyczaiłem że to nie jest infrastruktura Orange w kamienicy tylko Światłowód Inwestycje Sp.z o.o. Wcześniej myślałem że mamy w kamienicy typowo Orange (Skrzynki w piwnicy chyba mają ich logo).

Trochę mnie w t-mobile zdziwili że nie doliczają 20 zł bo... jak dzwoniłem do Plusa czy Netii to informowali mnie że jest dodatkowa opłata za świadczenie usługi nie na ich infrastrukturze. Natomiast w nju, orange o tym nic nie
  • Odpowiedz
@szczurek_87: Orange i SI to praktycznie to samo, ci sami ludzie pracują na ich kablach

Orange bierze 5 zł do rachunku więcej za usługę po infrastrukturze SI. Reszta operatorów różnie, zazwyczaj drożej niż po swoich kablach tak jak jest w przypadku Netii/plusie/cyfrowym Polsacie. Niektórzy tego nie wypisują tylko nagle jak wpiszesz swój adres to masz drożej niż to co reklamowane (chyba w INEA tak jest). T-Mobile działa tylko po obcych
  • Odpowiedz
  • 0
@okfmale: Ogólnie INEA twierdzi że pod moim adresem tylko koncentryk i światłowodu nie podepną. Według strony światłowód inwestycje INEA świadczy usługi na ich infrastrukturze pod moim adresem, oprócz tego podają Orange, Play, T-mobile itd.
  • Odpowiedz
@szczurek_87: cena zawiera rabat za zgody marketingowe... także nie zdziw się jak nagle zacznie Cię zalewać spam i czy połączenia marketingowe.
  • Odpowiedz
@szczurek_87 daj znać proszę czy montują osobno ONT na Światłowód Inwestycje. Ale to pewnie będziesz wiedział jak przyjdą i zamontują. :D

Ogólnie INEA twierdzi że pod moim adresem tylko koncentryk i światłowodu nie podepną.

Pewnie nie chcą płacić za kable SI :D bo wtedy oferta już nie jest taka atrakcyjna jak abonent musi dopłacić 20,00 zł.
  • Odpowiedz
  • 0
@shevchenko1987 brak słów na tych ludzi...

https://wykop.pl/wpis/83545291/wpis - tu napisałem co się działo xD
@szczurek_87 +8
XD

Montażysta światłowodu z T-Mobile dotarł. Niestety nie zamontował usługi bo:
1) Na "światłowód inwestycje" musi być ONT czego nie wziął bo w zleceniu wpisali mu że to będzie na infrastrukturze własnej T-Mobile.
2) W zleceniu wpisali że światłowód jest wyprowadzony w mieszkaniu. Niestety nie jest... i trzeba przeprowadzić kabel
  • Odpowiedz
@szczurek_87:Prwdkosc internetu jest pełne 300 czy ucinają? Jakieś awarie miałeś? ONT dali? Na infolinii mówili, że nie mogą tego nigdzie dopisać i mam powiedzieć technikowi, że ma przywieźć ze sobą.
  • Odpowiedz