Wpis z mikrobloga

• 2
@pan-violaceus jest ok, zadna plyta nie jest na 400v tylko na 2x230, z mozliwoscia podpiecia pod jedna faze 1x230 ale wtedy trzeba zadbac o odpowiednio grzubrze przylacze i zabezpieczenie.
  • Odpowiedz
jak będziesz miał 400 to na siłę

@maekkkk: to będzie cud, bo takie nie istnieją (przynajmniej póki mówimy o domowych rozwiązaniach, a nie krowach do gastronomii). Natomiast wiele sklepów wprowadza w bład, pisząc w danych technicznych "400V" jako synomin zasilania z "siły". podczas gdy tu chodzi po prostu o dwie fazy, 2x230V
  • Odpowiedz
@maekkkk: nic mi się nie "wydaje", za to tobie chyba i owszem. Poczytaj na spokojnie, czym jest prąd trójfazowy, a potem z ilu faz korzysta typowa płyta indukcyjna (bo o niej rozmawiamy, nie o silniku trójfazowym) i jak się ją podłącza, to są ogólnodostępne dane.
  • Odpowiedz
  • 2
@pan-violaceus ma kuchence masz 4 pola, 2 duże 3700W i dwa male 2500W. I tak jest ze pod jedna fazą masz zestaw male duże pole i pod druga tak samo. Jak połączysz wszystko pod jedna faze (co jest mozliwe) kabel zasilający i zabezpieczenia będą musiały być dostosowane pod większe obciążenie, bo inaczej będą problemy jak włączysz 3 albo 4 palniki.
  • Odpowiedz
  • 2
@pan-violaceus przepraszam trochę Cie w błąd wprowadziłem. Zajrzałem do instrukcji i wygląda ze mniejsza wartość to moc nominalna, a większa to tryb boost dla danego pola. I wygląda ze masz podzial male pole, 2 średnie i duże.
  • Odpowiedz