Post @JanTadeusz 'a mnie zainspirował i z ciekawości przejrzałem sobie szybko jak tam sytuacja we #wroclaw ( ͡°͜ʖ͡°) Ciekawa cena za mieszkanie w fajnej lokalizacji, kupowałbym ( ͡º͜ʖ͡º)
@hufosterex: Niestety obawiam się, że nikt palcem nie ruszy w takich sytuacjach. My jako obserwatorzy nie mamy do tego danych i możliwości, a służbom nie zależy na śledzeniu i walczeniu z takimi walami.
a moze to po prostu jakis blad przy wpisywaniu do rejestru albo podczas importu... wiem ze Odra Tower mial tak ze spolka KANT sprzedawala topowe (ost. pietro) mieszkania swoim ziomkom, za pol darmo, na szkode spolki i akcjonariuszy. Wszyskto mozliwe a ceny da sie prosto unormowac - nie kupuj za frajerska oplate (bo jestes frajer) a szybciutko w ciagu kilku miesiecy beda przeceny. Proste (ale i trudne).
@hufosterex: Przecież tu nie ma nic nielegalnego. Nie wiem dokładnie dlaczego ktoś tu miał promocyjną cenę ale znam np. przypadek gdzie deweloper kupił działkę a formą wynagrodzenia dla sprzedającego oprócz pieniędzy było mieszkanie o danych parametrach w ustalonej cenie.
@synremigiusza: nie możesz tak znacząco zaniżać ceny mieszkania. Jakbyś był szarym Kowalskim to by skarbówka szybko zadzwoniła z prośbą o dopłatę PCC, ale dewelopera nikt po 19% PITu ścigał nie będzie ( ͡°͜ʖ͡°)
Ciekawa cena za mieszkanie w fajnej lokalizacji, kupowałbym ( ͡º ͜ʖ͡º)
815zł za metr xDDD
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #wroclaw #deweloperuch
źródło: tanie-mieszkania-wroclaw
Pobierzźródło: tanie-mieszkania-wroclaw-2
PobierzWszyskto mozliwe a ceny da sie prosto unormowac - nie kupuj za frajerska oplate (bo jestes frajer) a szybciutko w ciagu kilku miesiecy beda przeceny. Proste (ale i trudne).
@marsjanin2012: no nawet jakby zero wcieło. i miało być 370k. to i tak daje 8k za metr :P
@synremigiusza: nie możesz tak znacząco zaniżać ceny mieszkania. Jakbyś był szarym Kowalskim to by skarbówka szybko zadzwoniła z prośbą o dopłatę PCC, ale dewelopera nikt po 19% PITu ścigał nie będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)