Wpis z mikrobloga

Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp.
#mecz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dewator96 towarzysz Braun jakiś czas temu rzygnął w stronę Litwinów.
najgorszy naród, NATO ma siedzieć cicho gdy bracia rosjanie zaatakują ich w swojej obronie.
to się tak skutecznie przesącza.
  • Odpowiedz
@angelofdeath007: @incar @MirasPdk Kochani, Polacy na Litwie są generalnie traktowani bardzo OK.
Chyba że chodzi Wam o AWPL - czyli Akcje Wyborczą Polaków na Litwie - to taka organizacja która była w większosci zinfiltrowana przez Rusków. I akcja była taka że oni szkodzili Litwie dosyć mocno, Litwa się wkurzała, myśmy ich bronili... dopóki finalnie nie wyszły dowody na to, że spora część ich kierownictwa to byli/są wprost ruscy
  • Odpowiedz
@Dewator96: Przecież to przez właśnie jakieś bzdety rozpowiadane przez totalne dzbany, tak jak w tym wątku. Byłem w Wilnie kilka razy, pracuję między innymi z Litwinami w międzynarodowej firmie, zero jakichkolwiek problemów z Polakami, a każdy kto twierdzi inaczej pewnie zapamiętał skarpety z Banderą do kupienia w kiosku i ugodziło to w jego konfederackie uczucia. XD
  • Odpowiedz
@Dewator96: Byłem w Wilnie trzy miesiące temu i nigdzie nie spotkałem się z takim chamskim traktowaniem turystów z Polski jak tam. Wystawa o Jagiellonach w muzeum? Wszystko tylko po litewsku i angielsku - zero polskiego. Wiele innych było takich miejsc, gdzie nawet był przewodnik rosyjski, czeski itd. ale polskiego nie XD
Miałem też kilka przykrych sytuacji, gdzie obsługa ewidentnie robiła się nierozmowna gdy tylko usłyszeli, że coś tam mówię po
  • Odpowiedz
@Dewator96: czy jest sens wchodzic w umysl kibola? to podobny mental co kurier/taxi/tirowiec. myslenie stadne, populizmy, najbardziej prymitywne instykty. czasami sobie pojde na mecz i oczywiscie wiekszosc ludzi podobnie jak ja to pikniki, ale na wyjazdach zwykle ton nadaja wlasnie tego typu wymienieni kibice. rak w najczystszej postaci.
  • Odpowiedz
@Dewator96: od inwazjii Rosji jest lepiej bo sie obstali troche, ale jeszcze nie dlugo przed, Litwa mocno krecila srube Polakom tam mieszkajacym. Zakaz uzywania jezyka polskiego, zamykanie polskich szkol i takie tam. Mozna pogooglowac. Moze to przez to?
  • Odpowiedz
Byłem w Wilnie trzy miesiące temu i nigdzie nie spotkałem się z takim chamskim traktowaniem turystów z Polski jak tam. Wystawa o Jagiellonach w muzeum? Wszystko tylko po litewsku i angielsku - zero polskiego. Wiele innych było takich miejsc, gdzie nawet był przewodnik rosyjski, czeski itd. ale polskiego nie XD

Miałem też kilka przykrych sytuacji, gdzie obsługa ewidentnie robiła się nierozmowna gdy tylko usłyszeli, że coś tam mówię po polsku.

Wyobraźcie sobie teraz, że
  • Odpowiedz