Wpis z mikrobloga

jak ja mam się dobrze czuć i coś w życiu robić jak mi zaśnięcie zajmuje średnio 1.5-2h, a potem budzę się co 1.5h

jakie to cudowne uczucie być dobrze wyspanym, zdarza mi się to może raz w miesiącu ehhhh
#przegryw
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uwusny_przegrywek Ja akurat, jeśli nie mam nic stresującego następnego dnia do zrobienia to nie mam problemu z zasypianiem (a najłatwiej to w środku dnia xD). Chociaż jak już wiem że mogę mieć problem to biorę melatoninę, próbowałeś? Wiem, że nie każdemu to leży, ale może a nóż. Lepiej to niż od razu iść w leki. Nie tylko ułatwia zasypianie to mniej się człowiek wybudza w trakcie
  • Odpowiedz
@NoCloudFun próbowałem melatonine, raz miałem koszmary z budzeniem sie co 15 minut i ponownym zasypianiem, a drugi raz nic nie odczułem, no może z rana byłem bardziej "groggy" niż zwykle

trzeba chyba lepiej zadbać o higienę snu i zmęczyć się czymś w trakcie dnia, ale to taka spirala, po złej nocy człowiek się budzi i nie ma na nic ochoty i tak w kółko xd
  • Odpowiedz
@uwusny_przegrywek: poczytaj o sets and settings do spania, nie obrzeraj sie, pocwicz oddychanie przepona
dobra ksiazka, zamiast naswietlania telefonem/monitorem
potrzymasz rutyne pare dni i sen bedziesz miec lalka : )
  • Odpowiedz