Wpis z mikrobloga

Jakie są wasze najbardziej pamiętne wspomnienia z grami? Coś co pomimo upływu lat macie dość wyraźnie w pamięci.

Ja mam dwa:
1. Pierwszy wypad do górniczej doliny w drugim gothicu. Nie grałem w jedynkę, więc nie wiedziałem czego się spodziewać. Zaskoczyło mnie to, że po przejściu na nową mapę jest bardzo ciemno i bardzo przestraszyły mnie pierwsze spotkane orki. Natomiast przy gornitwie do taranu i ucieczce przed całą chmarą orków to już byłem tak zesrany, że musiałem odstawić grę na kilka dni xd

2. Cut scenki w warcraft 3, które psuły mi mózg swoją jakością. Jakby tego było mało to w katalogu z grą znalazłem pdfa z opisaną fabuła z 1 i 2 części. Pamiętam, że czytałem to z zaparty tchem i byłem w szoku, że można do gierki wymyśleć tak rozbudowane lore.
#gry
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vateras131: gothic, pamiętam jak bałem się robić misje w kopalni zeby dostać się do gniazda pełzaczy, tak samo lokacja wieży xardasa i te creepy wrony i muzyka
Ogólnie gothic to było spore przeżycie dla mnie jako dzieciaka, gra która miała niesamowitą głebie, tajemniczość i klimat
  • Odpowiedz
@vateras131: Misja z helikopterem RC w Vice City, walka z Aragogiem Harrym Potterze, tunel w kryjówce Striełoka w pierwszym Stalkerze, Max Payne i część z chodzeniem po "ścieżce"
I drabina w F.E.A.R z zasłyszenia, ale nie grałem
  • Odpowiedz
@vateras131: Etap w mieście Theed w Star Wars: Jedi Power Battles na PS1, a to dlatego że etap ten był niezwykle wkurzający, a stary przypalił jakąś kaszę w kuchni i był smród nie do wytrzymania na całe mieszkanie co tylko spotęgowało moje PTSD odnośnie tego zasranego poziomu bo zawsze mi się będzie kojarzył z odruchami wymiotnymi xD
  • Odpowiedz
@vateras131 pamiętam mój pierwszy komputer Celeron w 1999. Brat kupił mi od razu na stadionie kilka gierek (Driver, Freespace 2, Tomb Raider). Ale pamiętam jedną gierkę FPP, w której nie mogłem przejść początku. Zaczynałem bez broni i chodziłem po bazie naukowej. Zagadywałem każdego NPCa a tu nic. Opowiedziałem kumplowi że mam problem, a on: przyjdź przed szkołą o 7:00, ogarniemy. I razem w końcu załapaliśmy że trzeba wziąć kombinezon. Nareszcie! A
  • Odpowiedz
@Kidd_Slave: pamiętam do dziś moje początki z grami komputerowymi a był nim choćby Painkiller a zwłaszcza dodatek Battle Out Hell. Było to dla mnie tak przerażające że wyłączałem dźwięk w głośnikach. Do dziś mam ciarki na samą myśl o etapie w opuszczonym sierocińcu gdzie były te dzieci ze złotymi maskami i szpiczastymi nosami. A z tych piękniejszych wspomnień to Call of Duty 2 i setki razy kiedy ukończyłem każdy etap.
  • Odpowiedz
@vateras131: Rozmowa Geralta i Regisa w zakończeniu Krew i Wino, a dokładnie moment w którym Geralt patrzy w kamerę. Mega ciary ale też świadomość, że już nigdy nie będzie tak świetnie napisanego i zagranego bohatera, wg mnie ofc.
Wybitne zwieńczenie trylogii.
  • Odpowiedz