Aktywne Wpisy

trebeter +125
#trzecieoko serio?

Zawod_Inwestor +86
#gielda Tak sobie czytam różne badania z przeszłości i teraźniejszości dotyczące czynników, dzięki którym teoretycznie można próbować w długim terminie pobić S&P500 czy nawet Nasdaq100 i metaanaliza tych badań doprowadziła mnie do przełomowego odkrycia: kup se etfa to znormalniejesz. Niestety dzisiaj już absolutnie nie jest prawdą twierdzenie, że "ETFy są dla przeciętniaków", bo mamy dostępne tanie fundusze skoncentrowane na najbardziej quality sektorach jak np. nasdaq100.
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
źródło: obraz
Pobierz

Używacie jakichś narzędzi ai w codziennej pracy testera? Albo czy w waszych projektach wdrozyliscie jakieś ciekawe narzędzie?
Wcześniej pracowalam trochę z copilotem na roznych modelach, ale poza jakimiś prostymi rzeczami nic wielkiego nie ogarnial.
Cline jest agentem i moze pracować w kontekście całego projektu, plus działa na banku pamięci.
Czasami oczywiście odje$ie jak każde ai, typu przy prośbie o refactor usunie za dużo, więc trzeba patrzeć "na ręce", ale uważam, że w porównaniu z innymi narzędziami z
Ale jak to używacie? Rozumiem że mówicie w kontekście developingu testów automatycznych?
@testuser @E_v_e_l ale to piszecie głownie automaty api czy ui? no bo jak UI to co cała strone tez kopiujecie, żeby css selectory pisal?
- jeśli frontend jest prosty i dobrze napisany, AI poradzi sobie względnie dobrze - nie zawsze wszystko działa i trzeba się pilnować, no ale łatwiej selector poprawić, niż pisać całość (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■
No i nie robiłam frameworka od zera, tylko były juz jakieś testy.
@Onterior dzięki za tip, sprawdzę!
Dodam mu jakieś stepy do refactoru, to może będzie bardziej ucywilizowany ;)