Wpis z mikrobloga

✨️ Jak najlepiej podejść do zasiłku dla bezrobotnych?
W tym miesiącu kończę 6-letnią ciągłą karierę w #pracbaza i nie ukrywam że chciałbym sobie przez jakieś 6 miesięcy do roku odpocząć jako że ostatnio miesiące były bardzo intensywne. Jak najlepiej podejść do zasiłku dla bezrobotnych? Wystarczy że się zarejestruję i od razu przysługuje mi zasiłek? Czy ktoś jest beneficjentem wcześniej wspomnianej zapomogi i może opisać co jest od Was wymagane przez urząd? Oczywiście nie zamierzam żadnej pracy przyjmować jeśli mi jakąś zaproponują bo tak jak napisałem wcześniej chcę odpocząć a państwo niech chociaż raz w pewnym stopniu zwróci mi moją cześć którą przekazałem jako podatki. Czy to prawda że od czerwca tego roku można dowolną liczbę razy odmówić propozycji pracy i nadal mogę pobierać zasiłek? Pozdrawiam cieplutko i chętnie usłyszę również porady od społeczności #neet bo wiem że możecie mieć większe doświadczenie w tej kwestii

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @sberatel Pozwolę sobie zauważyć, że to raczej komentarz obok pytania, niż odpowiedź na nie. Nie pytałem się co TY robisz z tym zasiłkiem tylko zadałem pytanie które średnio inteligentny człowiek z kontekstu zrozumie że pytam się o formalności dotyczące otrzymania zapomogi

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz