Wpis z mikrobloga

Pod filmem Krzysia Stanowskiego ostatnio było bardzo dużo komentarzy, że ukraina jest sama sobie winna za to co zrobili z ruskimi w 2014 na wschodzie i że każdy wie o co chodzi. Tyle, że ja nie wiem. Ktoś mi może pomóc zrozumieć co oni takiego zrobili? (Albo co się wydaje mariuszom że ukraincy zrobili?)
#ukraina #wojna #kanalzero
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haabero: fakenews kolportowny przez moskwiczan i ich pomagierow - ze ukraincy wymordowali ilestam tysiecy rosjan na terenie wschodniej ukrainy.
  • Odpowiedz
@haabero: Ukraińcy zabijali rosyjską mniejszość w Donbasie. Skala jest nieznana. Ukry twierdzą, że to była walka z separatystami a cywile ginęli jedynie przypadkiem. Według ruskich Banderowcy zabijali Rosjan za samo bycie Rosjanami. Prawda pewnie leży gdzieś po środku.
  • Odpowiedz
niby że podpalili budynek gdzie były kacapskie zielone ludziki

@radoslaw-franciszek-osowka: Odessa? Tam się okazało, że budynek został owszem podpalony, ale przez samych ruskich separatystów, albo kogoś z tego towarzystwa własnie po to, żeby oskarżyć o to Ukraińców.
  • Odpowiedz
@falden prawda leży tam gdzie leży. A to "8 lat bombili D----s" to klasyczna ruska zagrywka mająca na celu zbudowania jakiegoś fałszywego symetryzmu, tak jak kolega to robi tutaj To samo że spaleniem Domu Związków w Odessie.

Ruskich pochrząkiwań nie ma co słuchać, odradzam czytanie jakichkolwiek komentarzy na YT.
  • Odpowiedz
@falden: prawda nie leży po środku tylko tam gdzie leży. Jak mordowali to trzeba to udowodnić, jak nie ma dowodów to nie ma tematu. Taka logika powoduje, że każda bzdura odpowiednio podana zaczyna być przyjmowana za prawdę/półprawde. właśnie w ten sposób ruscy tworzą propagandę. Kłamią i później na koniec uśredniają prawdę z kłamstwem. Nie łapmy się na to.
  • Odpowiedz
@falden: Możemy przyjąć najgorszą nawet wersję wydarzeń z Odessy czyli, że Ukraińscy kibole spalili ruskich kiboli w budynku i co to niby ma usprawiedliwiać pełnoskalową inwazję? To tak jakby twój dzieciak mojemu w bójce zęba wybił a ja bym potem ci całą rodzinę z-----ł młotkiem. I ktoś by potem twierdził, że może miałem i rację. Propaganda dla debili.
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight:

Przecież tu nie chodzi tylko o Odessę ale również o rzekome gnojenie i zabijanie ruskiej mniejszości w Donbasie. Część ofiar to mieli być zwykli cywile a nie separatyści.

Ja nie wiem do końca jak było ale żadnej stronie do końca nie ufam.
  • Odpowiedz
@falden: Tak samo pewnie w Mołdawii w Naddniestrzu jest taki drugi D----s gdzie zabijają ruskich cywili co nie? Czy ty jesteś głupi? xd Rozumiesz, że każde takie "prawdy się nigdy nie dowiemy" "ja żadnej stronie nie ufam" działa na szkodę ofiary? To tak jakbyś powiedział "nigdy się nie dowiemy ilu naprawdę ludzi spalili niemcy w obozach bo ja tam Polakom też nie ufam" i co to ma za znaczenie poza
  • Odpowiedz