Aktywne Wpisy
p0melo +13
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +103
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

#gielda #inwestycje #oszczednosci
Mam 150tyś zł, nie śpieszy mi się z wydaniem tego, moja poduszka finansowa z tej kwoty to 50k, które trzymam w obligacjach EDO. Nie mam czasu bawić się w stockpicking, chciałbym wrzucić to w jakiś ETF typu all-world. Jak najkorzystniej byście to zainwestowali, na przykład wpłacając w 5ciu transzach? Później dokładał bym po kolejne 15-20k / msc, aż dobił bym do 200-300k, które pozwoli mi dozbierać do mniejszego kredytu hipotecznego.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: to jakiś etf ACWI i nie zawracasz sobie głowy wybieraniem spółek, rośniesz (albo spadasz :) ) razem ze światem. Ewentualnie część tej kwoty możesz wrzucić dodatkowo w jakieś obligacje.
Wpłaciłbym całość na VWCE.DE - ETF czyli Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (Acc EUR )
Zamieniłbym pln na EUR albo w jakimś internetowym kantorze (najlepiej jak w banku w którym masz jest kantor z dobrym spredem) i przelal calosc do xtb. Jak nie w
Mam taką tabelke, ale nie jestem pewien czy prowizje sa aktualne.
Najtaniej wyjdzie jak wymienisz po koszcie niższym niż 0.5% i kupisz e XTB
źródło: temp_file7331596380195874499
Pobierzhttps://www.youtube.com/watch?v=uUAhIz0-IJU
@mirko_anonim: Poduszka finansowa to gotówka, która powinna ci starczyć na przeżycie 3 miesięcy (łatwodostępna i bezpieczna kasa). Kasa zamrożona na 10 lat jest przeciwieństwem tego. Tak tylko mówię.