Wpis z mikrobloga

Grooveer @Metris widzę, że nie chcesz odpowiedzieć pod poprzednim postem, więc pytam Cię jeszcze raz. Ile % zdolności przerobowych rafinerii straciła rosja przez ataki ukraińskich dronów? I drugie pytanie. Ile % ukraińskiego terytorium zdobyło wielkie mocarstwo atomowe xD od 2023 roku? #ukraina
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ile % zdolności przerobowych rafinerii straciła rosja przez ataki ukraińskich dronów?

@BasTajpan: strzelam że 20%

Ile % ukraińskiego terytorium zdobyło wielkie mocarstwo atomowe xD od 2023 roku?

@BasTajpan: to schodzi na dalszy plan w wojnie materiałowej. Dopiero gdy jedna ze stron konfliktu się wyczerpie dochodzi, do szybkich i nagłych zmian na froncie.
  • Odpowiedz
  • 15
@Metris nie wstyd wam, że wielkie mocarstwo atomowe xDˣᴰ przez prawie 3 lata zdobyło mniej niż 1% terytorium Ukrainy? Przecież to najbiedniejsze Państwo Europy. Wyobraź sobie, że USA przez 3 lata zdobywają 1% powierzchni Wenezueli. Nikt tak nie ośmieszył ruskich jak oni sami
  • Odpowiedz
nie wstyd wam, że wielkie mocarstwo atomowe xDˣᴰ przez prawie 3 lata zdobyło mniej niż 1% terytorium Ukrainy?

@BasTajpan: już to tłumaczyłem wielokrotnie. Gdyby nie pomoc NATO już dawno by było po Ukrainie.
  • Odpowiedz
@Metris: w ogóle co Wy macie spier… Punkt widzenia, logikę… „gdyby nie pomoc NATO”, ale pomaga i co teraz? W ogóle też taki nie jestem pewien czy bez nas by padła tak szybko jak wam się wydaje. Ukraińcy w Hostomelu was rozj… bez naszej pomocy
  • Odpowiedz
  • 0
@Metris ale przecież pisałeś, że zachód i NATO upada, a rosja się wzmacnia. Upadające NATO promilem swojego sprzętu powstrzymuje wielkie mocarstwo xDˣᴰ przed anektowaniem całej Ukrainy? W takim wypadku rosja ma szczęście, że jeszcze żaden natowski żołnierz nie wkroczył do walki
  • Odpowiedz
@Metris: w hostomelu was obsługa lotniska rozj… i było to bez javelinow. Te pojawiły się kilka dni później, ale waszego specnazu już nie bylo. Zdychali jak psy.

A co do pomocy NATO. Przecież wy jesteście tacy silni a my tacy słabi. Nie rozumiem w czym problem. A ta cała Gejropa wysłała kilka zabawek i dla was to za dużo
  • Odpowiedz
  • 0
@Metris więc grooveerku powiedz nam jakim cudem ruscy mają zagrozić NATO skoro promil ich sprzętu powstrzymuje to twoje mocarstwo na Ukrainie xD przez 3 lata zdobyliście około 1% terytorium Ukrainy xD Co by było, gdyby NATO na pełnej wkroczyło do wojny? Nie wiem, lecz się domyślam
  • Odpowiedz
Gdyby nie pomoc NATO już dawno by było po Ukrainie.

@Metris: To akurat prawdopodobne. I dlatego budujące jest to - myślę że się zgodzisz jako polski patriota - że NATO powstrzymuje i wykrwawia 'potężną' Rosję promilem swoich możliwości. Budujące, bo to oznacza, że nic z jej strony państw NATOwskim nie grozi, może poza jakimimiś próbami wojenki hybrydowej/aktów terrorystycznych lub prowokacji.
  • Odpowiedz
  • 2
@Metris prawdopodobnie iglami, chociaż mam cichą nadzieję, że piorunami. Zresztą Javelin jest przeciwlotniczy? Wydawało mi się, że tylko na pojazdy naziemne
  • Odpowiedz
@Metris:

Gdyby nie pomoc NATO już dawno by było po Ukrainie.

Tą logikę można przecież odwrócić. Gdyby nie pomoc Korei PŁN, Iranu i Chin to rosja też by dawno ten konflikt przegrała. Bez milionów pocisków z Korei (o co Kim ma pretensję, bo ruskie się nie wywiązały z umowy i niewiele dali w zamian), bez Shahedów na bazie których potem zrobili własną wersję i to te drony są jedną z
  • Odpowiedz