Wpis z mikrobloga

Mam internet z INEA który dotychczas działał w miarę ok tj. tak jak przewiduje umowa 300/30 Mbps. Od kilku dni chodzi wolno. Jako że umowa już dobiegła końca to mogę sobie zmienić na innego operatora. Internet z Inea mam na kablu koncentrycznym. Nie mają w naszej kamienicy możliwości podpięcia przez światłowód. Jest natomiast infrastruktura światłowodowa od Orange i widzę że mogę wziąć nju światłowód. W Inea płacę 85 zł... Nju widzę ma ofertę 600/100 Mbps za 59 zł lub 300/50 Mbps za 49 zł. Takie oferty proponują jak podaję swój adres. To chyba warto zmieniać? Ten nju światłowód się sprawdza?

Ew. zadzwonię jeszcze do BOK Inea podpytać o ofertę na przedłużenie i zapytam co się dzieje od kilku dni że net zwolnił...

#inea #njumobile #swiatlowod #internet #pytanie #pytaniedoeksperta
szczurek_87 - Mam internet z INEA który dotychczas działał w miarę ok tj. tak jak prz...

źródło: 18306398818

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Inea wczoraj miała awarie, więc może to odczuwasz jeszcze.
Dodatkowo jak napisał @JuneJohn to kolejny czynnik. :)

Pytanie czy i w co grasz, bo Inea ma mimo wszystko lepszy routing, więc i pingi do serwerów gier powinny być lepsze niż w Orange.
  • Odpowiedz
Teraz doczytałem tą cenę (36 zł czyli przez dwa lata to 864 zł), to spora różnica.
Patrzyłeś czy ktoś jeszcze czasem nie świadczy usług? Jakaś Netia lub lokalny ISP?
  • Odpowiedz