Wpis z mikrobloga

przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: zgadzam się, w weekend sobie mogę gotować dla czilku czy robić zakupy, albo chodzić zjeść w lokalu

W tygodniu przy 8h pracy i 8h snu, nawet godzina gotowania dziennie zabiera 1/8 pozostałego czasu każdego dnia, a czas jest cenny.

Mogę sobie pozwolić na dietę pudełkowa i coraz częściej z niej korzystam w tygodniu roboczym, ale to też nie jest idealne bo produkuje tone śmieci.

Gdyby była tabletka że łykam
  • Odpowiedz
@vieniasn: ja uwielbiam jedzenie. nie lubię przygotowania..
raj na ziemi to all inclusive w dobrym hotelu... to jest taka wygoda, żarcie jest takie pyszne, wybór jest tak duży, że aż dziwne że zwykły człowiek może coś takiego doświadczyć. jakbyś królem jakimś był.
  • Odpowiedz
@vieniasn: wcale nie, po prostu jeśli byś się tak pogłodził z miesiąc jak dzikie koty albo ludzie w uświęcimiu to być takiego pieska co gryzie dzieci rozszarpał zywcem i zjadł na surowo, i nie trzebaby było tylu kłopotów z przygotowaniem posiłku
  • Odpowiedz
@Strigiformesman: takie racje mają niby wszystkiego po trochu, tyle tłuszczu ile wynosi dzienne zapotrzebowanie, tak samo węgle i białko. W smaku takie sobie, ale u mnie świetnie się sprawdza na wycieczkach w gory
  • Odpowiedz