Wpis z mikrobloga

Pomóżcie.

Wysłałem kilkadziesiąt zapytań z prośbą o wycenę przecięcia takich profili ledowych, tak żeby każda jedna para stworzyła literę "L" podobnie jak na zdjęciu. Ponieważ na początku odmówiło mi kilka firm, to postanowiłem przeszukać google do 4-5 strony z firmami jakie widnieją z usługą cięcia laserowego i masowo wysłać do wszystkich maile z zapytaniem.

Prawie wszystkie, bo na pewno ponad połowa nie chce podjąć się tego zadania. Czy ktoś może wytłumaczyć o co chodzi tym firmom z "p0tężnymi" "laserami"? Lasery nie dają rady z takim małym kawałkiem aluminium?

#niewiejaktootagowac #aluminium #majsterkowanie #ciecielaserem #obrobkametali #warszawa #wycinanie
Piospi - Pomóżcie.

Wysłałem kilkadziesiąt zapytań z prośbą o wycenę przecięcia takic...

źródło: IMG_20240514_112149244

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piospi: nikomu się nie chce taką pierdołą zająć i brać malutkie zlecenie od jakiegoś człowieka z ulicy

najlepiej jak poszukasz na OLX kogoś kto się z tym ogłasza może spróbował na fixly, ostatecznie na cnc info forum ale uwaga bo tam jest raczysko gorsze od elektrody
  • Odpowiedz
@Piospi: dlaczego chcesz takie coś ciąć laserem? Laser służy do płaskiego cięcia dużych arkuszy a nie do ukosowania profili. Jak to jest aluminium to na większości ukośnic się to przytnie, nawet takich do drewna.
  • Odpowiedz
  • 0
@Catmmando Hmm nie pomyślałem o tym, ma to sens ^^

@Torgerd Bo majster od remontu już mi przeciął tak pod kątem (co prawda nie wiem czym, bo po tym i kilku innych spartolonych rzeczach rozstałem się z partaczem bez słowa), że zewnętrzny brzeg profili był tak krzywo ucięty, że była dziura nawet pomimo idealnego spasowania profili ze sobą. Po takim doświadczeniu po prostu wpadłem na pomysł, że laser równiutko przetnie
  • Odpowiedz
@Piospi: To się tnie ukośnicą z tarczą do aluminium. Nikt Ci nawet nie chce tego zrobic, bo wiedzą że samo ustawienie maszyny będzie droższe niz całe te profile, więc nawet nie chce im się tracić czasu na wycenę, bo wiedzą że i tak się nie zdecydujesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@JestemKaspi: pytanie, gdzie teraz znajdę kogoś z ukośnicą, wierz mi, że próbowałem i w googlach pod zapytaniem "cięcie aluminium Warszawa" wyskakują same lasery :(
  • Odpowiedz
gdzie teraz znajdę kogoś z ukośnicą

@Piospi: Pytaj w agencjach reklamowych, warsztatach stolarskich, warsztatach ślusarskich, a nawet u mechaników samochodowych.
Ja tnę jak na filmie, bo bym chyba zdurniał do reszty, żeby tracić czas i szukać firmy do tego. Tylko sugeruję złapać profil ściskiem stolarskim, albo go zaklinować, bo jak nie masz wprawy, to ci się może ruszyć, a wtedy brzeszczot wyskoczy z rowka i porysujesz.
teh_m - >gdzie teraz znajdę kogoś z ukośnicą

@Piospi: Pytaj w agencjach reklamowych,...
  • Odpowiedz
Lasery nie dają rady z takim małym kawałkiem aluminium?

@Piospi: w zasadzie to jest mega trudne do pocięcia laserem o ile w ogóle możliwe, ale wątpię. Co prawda siedzę w laserach do blach, tutaj potrzebny byłby laser do profili, tylko problemem będzie ta półka wewnątrz. Laser dobrze tnie tylko przy równej odległości od ciętej powierzchni. Aha i efekt całej roboty byłby fatalny, gorszy niż dobrze skręconą ukośnicą z lidla... Bo
wypokowy_expert - > Lasery nie dają rady z takim małym kawałkiem aluminium?

@Piospi:...
  • Odpowiedz