Aktywne Wpisy
ejenes 0
Prześle 100zl blikiem, jak ktoś zaproponuje skuteczne rozwiązanie problemu.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm
Wyciszenie na poziomie 60%
Dalej słychać rozmowy ale Wyciszone i basowe mamrotanie.
Ale to co w kuchni zrobiłem to majstersztyk.
Warstwy.
Mass loaded vinyl 5mm.
3 razy zielone podklady , kazda warstwa na zakładkę. 21mm
Plyta gipsowa 12.5mm
Mass loaded vinyl 2mm
Podkład zielony 7mm
Płyta gipsowa 12.5mm.
Waga cos okolo +370 kg na 6.5m2.
Wygłuszenie 95%.
Wszystko na kleju sika AC 95.
Pewnie zastanawiacie się dlaczego zielone podkłady pod panele.
Otóż najlepszy stosunek ceny do gęstość i poziomu wygłuszenia.
Wszystkie te akustyczne panele czy gąbki to scam.
Zanim zabrałem się za wygluszenie sypialni. Zrobiłem około 2 miesięczny research, zamówiłem próbki, wykonałem próby itp. Nawet kupiłem sobie sonometr.
#remontujzwykopem
Klej https://gbr.sika.com/en/distribution/sealants/fire-protection/everbuild-everflexac95.html
Dwie rady rozwiń sobie rolkę, odwrotną stroną jak była zwinięta niech sobie poleży i rozprostuje końce. Nic tak nie denerwuje jak te zwinięte rogi.
Rozmiar 120 na 80 nawet spoko. Ja swoją rozciąłem na 120x100 i w pojedynkę dało radę powiesić.
Możesz użyć silikonu bezbarwnego jak nie chcesz sika ac95. Dawaj dużo silikonu. Ja na rolkę 1.2x1m dawałem około
https://www.castorama.pl/plyta-gipsowo-kartonowa-zwykla-1200-x-600-x-12-5-mm-gkb-typ-a-norgips/5907651693580_CAPL.prd?storeId=1553&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SEARCH_SHOPPING_PMax]Localstoregoalssalesall&utmterm=&utmcontent=&gadsource=1&gadcampaignid=22133164474&gbraid=0AAAAADv7hGjsAMCqiCP3KgQ2Nc8kQ24cr&gclid=Cj0KCQjwgKjHBhChARIsAPJR3xdFpRot4TBNK2uWGiFV7Goax7Wq4dPnr4iwCF3j24gtCb3QxmtlLiQaAgG7EALwwcB
Rozważam zrobić to co ty zrobiłeś w kuchni. Jaki klej dostępny w Polsce byś polecił?