Wpis z mikrobloga

65 911 - 650 = 65 261
Data donacji - 30.09.2025
Rodzaj donacji - płytki krwi z osoczem
Miejsce donacji - RCKiK Wrocław
Grupa krwi - A Rh+
Prywatny licznik - 97211 ml

Postanowiłem zostać pierwszym przypadkiem, który po oddaniu krwi zamiast dopisać sobie jej objętość do prywatnego licznika, odejmie od niego więcej aniżeli oddał przy ostatniej donacji ;)

Dopytałem Pani w okienku i okazało się, że w sierpniu zeszłego roku zmienił się przelicznik donacji E5 czyli płytki+osocze małe z 1000ml na 850ml. Pozostałe przeliczniki zostały niezmienione. Szkoda tylko, że strona jest nieaktualna zarówno pod względem przeliczników jak i nazewnictwa względem wpisów w książeczce. Jak dla mnie te informacje nie są zrozumiałe.

Od sierpnia 2024 roku do wczoraj na donacji E5 byłem 10 razy czyli od wyniku 97861ml odejmuje 1500ml i dodaje wczorajsze 850ml co na dzień dzisiejszy daje 97211ml.

Na koniec roku oddam do RCKiKu wszystkie książeczki z wpisami do przeliczenia całości i wyjaśnienia tej dziwnej końcówki "11" bo nie daje mi to spokoju, ponieważ nigdzie we wpisach nie mam takiej liczby a pojawiła się ona na podsumowaniu jednej z książeczek, którą wypełniała pani z recepcji.

#barylkakrwi #krew #krwiodawstwo #rckik #rckikwroclaw

Wpis został dodany za pomocą tego skryptu.
Dodaj wpis | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
Zatoichisan - 65 911 - 650 = 65 261
Data donacji - 30.09.2025
Rodzaj donacji - płytki...

źródło: a9dae14f61fc914055f41cd5a

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Gulgava: Zazwyczaj chodzę w piątki ale ostatnio jakoś wydłużałem sobie weekend i wyjeżdżałem nań już w czwartek i stąd ostatnio mam donacyjne wtorki.

No niby od zeszłorocznego sierpnia E5 liczą jako 850ml ale Ty chyba oddajesz E7 czyli 1000ml :)
  • Odpowiedz