Wpis z mikrobloga

@Szemiques

@LukaszTV: Butelka jak butelka, znam ludzi co kupują 5 litrowe butelki, bo wychodzi taniej

Kupowanie wody w 5l baniakach, noszenie ich do domu żeby ja później pić odstana ja wodę do kwitów…mając tej samej (lub lepszej) jakości w kranie za „darmo”.
Best deal ever
  • Odpowiedz
Tymczasem Azja:

@ThinkBackwards: i mamy też tak robić, bo w Azji tak robią? Jak widać w tej Azji mają gdzieś wysypiska śmieci, to może u nas też je zlikwidujmy... Może palmy tymi butelkami w piecach, bo w Azji też tak na pewno robią. A może po prostu dbajmy o swoją okolicę i nie patrzmy, że inni robią c-----o...

w żadnym wypadku nie gnieść

automat na zgnieconej nie zczyta kodu kreskowego,
  • Odpowiedz
@daniel-darcio jak lubisz tak korzystac z AI to zapytaj go o opinie ludzi z innych krajow. Od razu ci podpowiem jakie sa: ludzie sa tym sfrustrowani, mowia o kolejkach, niedzialajacych automatach, wykluczeniach, o tym ze odbija sie to na starszych osobach, o poczuciu dodatkowej pracy, brudzie. Nie ma praktycznie zadnych pozytywnych komentarzy.
  • Odpowiedz
@Spitfire92: nie rozumieją, że w Polsce mamy to rozwiązane lepiej, może nie tanio, ale lepiej, a teraz będzie tylko drożej i gorzej. Wprowadźmy od razu czeki i karty magnetyczne w końcu USA dalej używa xD
  • Odpowiedz
@LukaszTV: podejrzewam, że to głównie małe firmy będą chciały tak walczyć o klienta z produktami raczej marnej jakości, albo właśnie wody mineralne bo i tak sprzedają często w baniakach 5 litrów, więc takie 3,01 może mieć branie. Z mniejszych opakowań oczywiście nie zrezygnują.
  • Odpowiedz
@metaxy: ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie zrozumiałeś przekazu. Jeżeli obecny system działa i nie mamy takich obrazków jak na nagraniu to po co wprowadzać utrudnienie dla spoleczenstwa które będzie tylko kosztem? Odpowiedź jest prosta - ktoś na tym zarobi.
  • Odpowiedz
AHA xd jak widać Polaczki wszystko obejdą xdd

@LukaszTV: w zasadzie ustawa spełniła swoją rolę, do wyprodukowania 3l butelki potrzeba nie tak dużo więcej niż do 0,5 czy 1,5 litrowej (więcej ale zdecydowanie nie 2x więcej). Jak ludzie zaczną kupować większe butelki to mniej śmieci kupią w przeliczeniu na litr płynu
  • Odpowiedz
@metaxy: Dawno przestało interesować mnie ratowanie świata - Europa dzieki tym cudownym staraniom nie zarysowała nawet powierzchni problemu a jednocześnie cofnęła się technologicznie w porównaniu do innych kontynentów. Jedyne co mnie irytuje to wymyślanie kolejnych obostrzeń i kosztów przerzucanych na konsumentów osłaniając sie przy tym wspólnym dobrem co jest obłudą.
  • Odpowiedz