Aktywne Wpisy

raizo777 +335
Oho, trzeba zniszczyć Rymanowskiego... Archetyp dziennikarza, bezstronny, dający wypowiedzieć się każdemu bez wyjątku. Jak on może komukolwiek wadzić? I to zdjęcie... Ha tfu na ten onet
#dziennikarstwo
#dziennikarstwo
źródło: 2025-11-03_092925
Pobierz
wpisztutajnick +1040
Przyjaciółka ma 7 letniego syna - wymieniałem jej ostatnio gniazdko i młody przyleciał mi świecić latarką. Nawet nie wiecie z jaką satysfakcją zapytałem go czy świeci mi czy sobie
#dzieci #starypijany
#dzieci #starypijany

Nie znam was na tyle, by wiedzieć, że jesteście chłopcami, a nid dorosłymi, czy starcami
I nie jesteście moim partnerem/chłopakiem, abym z wami takie święto obchodziła
Poczekacie na Dzień Mężczyzny do marca, wtedy się wszyscy załapiecie.
Ps. weźcie może zróbcie jakąś burdę, aby to ujednolicić, bo przez to, że są dwa święta zamiast jednego, to każdy ma w------e na oba, bo nie wie, które obchodzić.
#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Przypomnę, ze w szkole dzień kobiet to wielkie zrzutki na kwiaty, a chłop to o ile czekoladę dostanie to jest super.
ale
@kt13: to prawda, tak to działa. Najlepsze, że raz zwróciłem uwagę, na jedną kobietę która we wrześniu mówiła, że "macie święto w marcu", a w marcu "przecież macie swojego dzień chłopaka we wrześniu" ( ͡° ͜ʖ ͡°) .Oba razy jej mąż narzekał, że zapomniała.
@Anihilacja_entropii: i ja się nie dziwię. Jakby był dzień dziewczyn i dzień kobiet, też by pewnie tak to wyglądało, bo by ludzie nie wiedzieli, czy sie baba nie obrazi jak w zły dzień trafisz np. Ale jest tylko Dzień Kobiet, w
@kt13: hm...nie sądzę, w tę stronę to trochę inaczej wygląda społecznie.
Nawet walenynki niektórym się mieszają i niektórzy/niektóre myślą, że to im coś się należy i faceci mają się wysilać.
Historycznie to było tak, że dzień dziadka wprowadzono później, a jak nawet był to i
Bo nazewnictwo dzień chłopaka, jak i geneza powstania święta wskazuje że jest skierowana do chłopców, a nie mężczyzn. Do osób chodzących do szkoły
Dzień Mężczyzn ma korzenie chrześcijańskie i jego geneza jest o wiele lepsza niż "bo dzieciaki chciały sobie dać w szkole prezenty" i dotyczy wszystkich osób płci męskiej, bez względu na ich
@kt13: Czyli nie chodzi o żadne "ciśniecie" bo ono nie ma znaczenia. To międzynarodowy dzień mężczyzn jest 19 listopada
No trochę tak. Dzień chłopaka dotyczy chłopaka, a nie mężczyzny. Skoro na dzień chłopaka mamy składać życzenia mężczyznom, to czemu nie nazwać święta Dniem Mężczyzny. Zwłaszcza, że mamy analogiczny Dzień Kobiet, a nie Dzień Dziewczyny :)
Ew można wprowadzić datę Międzynarodowego Dnia Mężczyzn
@kt13: piszesz, że mężczyźni cisną na dzień chłopaka, jest bardziej popularny, wiesz, że na pewno mężczyźni się nie obraża jak im np. złożysz życzenia, a Ty dalej
@Anihilacja_entropii: no tak, bo sortowałam po trafiłam na tag i leciałam jak leci. ¯\(ツ)/¯
@kt13: nic nie poradzę ¯\(ツ)/¯
dziękuję za rozmowę :)