Wpis z mikrobloga

Jak jakim wykopkom jest przykro, bo nie dostali życzeń na Dzień Chłopaka to... się nie doczekacie
Nie znam was na tyle, by wiedzieć, że jesteście chłopcami, a nid dorosłymi, czy starcami
I nie jesteście moim partnerem/chłopakiem, abym z wami takie święto obchodziła

Poczekacie na Dzień Mężczyzny do marca, wtedy się wszyscy załapiecie.

Ps. weźcie może zróbcie jakąś burdę, aby to ujednolicić, bo przez to, że są dwa święta zamiast jednego, to każdy ma w------e na oba, bo nie wie, które obchodzić.
#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kt13 dobra różowa, do budy, do swoich kukoldzików co dzień dziewczyn i dzień kobiet i walentynki muszą adorować różowe swoje i czyjeś XD
Przypomnę, ze w szkole dzień kobiet to wielkie zrzutki na kwiaty, a chłop to o ile czekoladę dostanie to jest super.
  • Odpowiedz
Ja co prawda nie narzekam, wręcz przeciwnie.
ale

każdy ma w------e na oba, bo nie wie, które obchodzić.

@kt13: to prawda, tak to działa. Najlepsze, że raz zwróciłem uwagę, na jedną kobietę która we wrześniu mówiła, że "macie święto w marcu", a w marcu "przecież macie swojego dzień chłopaka we wrześniu" ( ͡° ͜ʖ ͡°) .Oba razy jej mąż narzekał, że zapomniała.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
"macie święto w marcu", a w marcu "przecież macie swojego dzień chłopaka we wrześniu" ( ͡° ͜ʖ ͡°) .Oba razy jej mąż narzekał, że zapomniała.

@Anihilacja_entropii: i ja się nie dziwię. Jakby był dzień dziewczyn i dzień kobiet, też by pewnie tak to wyglądało, bo by ludzie nie wiedzieli, czy sie baba nie obrazi jak w zły dzień trafisz np. Ale jest tylko Dzień Kobiet, w
  • Odpowiedz
Jakby był dzień dziewczyn i dzień kobiet, też by pewnie tak to wyglądało, bo by ludzie nie wiedzieli, czy sie baba nie obrazi jak w zły dzień trafisz

@kt13: hm...nie sądzę, w tę stronę to trochę inaczej wygląda społecznie.
Nawet walenynki niektórym się mieszają i niektórzy/niektóre myślą, że to im coś się należy i faceci mają się wysilać.

Historycznie to było tak, że dzień dziadka wprowadzono później, a jak nawet był to i
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Anihilacja_entropii:

skoro ciśniemy (z czym się nie do końca zgadzam), to dlaczego nie zaakceptować tej daty?

Bo nazewnictwo dzień chłopaka, jak i geneza powstania święta wskazuje że jest skierowana do chłopców, a nie mężczyzn. Do osób chodzących do szkoły
Dzień Mężczyzn ma korzenie chrześcijańskie i jego geneza jest o wiele lepsza niż "bo dzieciaki chciały sobie dać w szkole prezenty" i dotyczy wszystkich osób płci męskiej, bez względu na ich
  • Odpowiedz
Bo nazewnictwo dzień chłopaka, jak i geneza powstania święta wskazuje że jest skierowana do chłopców, a nie mężczyzn. Do osób chodzących do szkoły

@kt13: Czyli nie chodzi o żadne "ciśniecie" bo ono nie ma znaczenia. To międzynarodowy dzień mężczyzn jest 19 listopada

Dzień Mężczyzn ma korzenie chrześcijańskie i jego geneza jest o wiele
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Anihilacja_entropii:

Poważnie tracisz się i nie ogarniasz? Blokuje Cię to jakoś jak nie napiszą? Nie rozumiem tego oporu.

No trochę tak. Dzień chłopaka dotyczy chłopaka, a nie mężczyzny. Skoro na dzień chłopaka mamy składać życzenia mężczyznom, to czemu nie nazwać święta Dniem Mężczyzny. Zwłaszcza, że mamy analogiczny Dzień Kobiet, a nie Dzień Dziewczyny :)
Ew można wprowadzić datę Międzynarodowego Dnia Mężczyzn
  • Odpowiedz
No trochę tak. Dzień chłopaka dotyczy chłopaka, a nie mężczyzny. Skoro na dzień chłopaka mamy składać życzenia mężczyznom, to czemu nie nazwać święta Dniem Mężczyzny. Zwłaszcza, że mamy analogiczny Dzień Kobiet, a nie Dzień Dziewczyny :)

Ew można wprowadzić datę Międzynarodowego Dnia Mężczyzn i tyle

@kt13: piszesz, że mężczyźni cisną na dzień chłopaka, jest bardziej popularny, wiesz, że na pewno mężczyźni się nie obraża jak im np. złożysz życzenia, a Ty dalej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
aż spojrzałem na Twoje wpisy i potwierdza to moją tezę odpowiadasz na posty z przed roku czyli jakoś "rusza" Cię ten wątek.

@Anihilacja_entropii: no tak, bo sortowałam po trafiłam na tag i leciałam jak leci. ¯\(ツ)/¯

Ty masz jakiś mentalny z tym problem i potem piszesz(parafrazując), że w sumie 10 marca też słąby bo mężczyźni cisną na 30 września, a przecież mężczyźni to duzi chłopcy ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz