Aktywne Wpisy
NadwornyPanicz +19
Może niektórzy dostaną piany przez ten wpis, no ale trudno. Żeby zrozumieć, dlaczego kawka w Polsce kosztuje 20 złotych, wystarczy wyjść w zwykły dzień roboczy - w ciągu dnia - na miasto/dzielnicę/osiedle i pochodzić po różnych lokalach gastro, kawiarniach, ciastkarnio-kawiarniach itd. Jeżeli znajdziecie kogoś w środku, to będzie sukces. W takiej kawiarence/ciastkarni obok mnie dopiero po południu robi się ruch. W ciągu dnia ktoś tam wpadnie i kupi raz na pół godziny.
źródło: image
Pobierz
sztywny_misza +24
źródło: IMG_8271 (1)
Pobierz

Z niebieskim zastanawiamy się nad naszym pierwszym dzieckiem. On 31 lvl, ja 26. Jesteśmy razem od 10 lat, w tym małżeństwie od 4 lat. Mamy mieszkanie trzypokojowe w centrum miasta (na kredyt). Oszczędności w gotówce na poziomie 40k, dodatkowo dwa auta, mała działka budowlana. Niebieski ma pracę stabilną w budżetówce, lecz mało płatną. Ja pracuję w prywatnym przedsiębiorstwie, zarabiam prawie dwukrotnie więcej od niebieskiego. Obawiam się, że ciężko będzie nam udźwignąć trzy osoby finansowo, nie tracąc w tym oszczędności czy pozbywając się aut. Mój szef niestety jest dość surowy i konkretny, więc wiem, że gdy dam mu L4 na kilka miesięcy to on po wychowawczym mnie zwolni, a prawdę mówiąc lubię tą pracę i nie chce jej stracić. Niebieski ma podejście, że co ma być to będzie i nie ma co się martwić na zapas, natomiast ja lubię przemyślane decyzje i odczuwać jak najmniej negatywnych konsekwencji. Moim drugim dylematem jest mój wiek, mam 26 lat więc teoretycznie mam czas na rodzenie dzieci, ale też już spotykam się z opiniami na ten temat, że to jest najlepszy czas na pierwsze dziecko. Ja nie jestem zdecydowana. Jeżeli by się trafiło przez przypadek byłabym bardzo szczęśliwa, ale jeżeli mam wpływ na decyzję to moje uczucia robią się mieszane. Był ktoś w podobnej sytuacji? Albo jak Wy to widzicie obiektywnym podejściem?
#dziecko #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: realistycznie rzadko kto ma tak dobre warunki jak Ty to opisałaś - dobry wiek, trwały związek, majątek jako taki
no serio nie dziwota że my wyginiemy jako społeczeństwo jak inne nacje sobie robią 5 dzieci nie mając nic (najwyżej utrzyma państwo) a tutaj warunki niemal idealne a Wy się zastanawiacie xd
naczy też to rozumiem bo po uj dziecko lepiej sobie kupić
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta