Wpis z mikrobloga

dr_Batman ciśnie komentarze na mikro 24/7 i zastanawiałem się, jak ona ma na to czas.
Potem mnie tknęło - przecież to dyżur na SORze. Połamani i krwawiący pacjenci mogą poczekać, bo ktoś musi napisać 50 komentarzy pod wątkiem o #lekarz100k i każdemu z osobna wyjaśnić że oni wcale tyle nie zarabiaja. Walczą o ludzkie życia. Wędliny, bułki etc.. xD

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piotrek6312: obecnie mam niemal 10lat doświadczenia zawodowego i jestem samodzielnym radiologiem i mój zakres obowiązków nie różni się niczym od specjalisty.

Nie, dla rezydentów to jest jedyna. Przeczytaj ustawę.

Opublikowała je agencja rządowa na podstawie danych z ponad 90% placówek więc tak, sa
  • Odpowiedz
@kiszczak: Takie to kłamstwa jak Twoje urojenia ( ͡° ʖ̯ ͡°) właśnie kończę specjalizację i mam już wszystko więc tak mam specjalizację ale jeszcze dostaje ostatnie pensje rezydenckie.

Z diabetologami? Wysłałeś cały artykuł w którym większość się pokrywa z tym co napisałam a wyciągnąłeś jedno zdanie i się chełpisz że masz rację xD

Masz urojenia i nie przyjmujesz faktów ani kontekstu. Nie mówiąc już o dyskusjach
  • Odpowiedz
obecnie mam niemal 10lat doświadczenia zawodowego i jestem samodzielnym radiologiem i mój zakres obowiązków nie różni się niczym od specjalisty.

Nie, dla rezydentów to jest jedyna. Przeczytaj ustawę.

Opublikowała je agencja rządowa na podstawie danych z ponad 90% placówek więc tak, sa oficjalne.

Nie.
  • Odpowiedz
@Piotrek6312: A widzisz tam ile setek badań musi opisać radiolog na takie kwoty? Ile godzin to zajmuje?
Jest to najuczciwiej wynagradzana specjalizacja bo dostaje się dokładnie tyle kasy ile się opisze co do badania
  • Odpowiedz
A widzisz tam ile setek badań musi opisać radiolog na takie kwoty? Ile godzin to zajmuje?

Jest to najuczciwiej wynagradzana specjalizacja bo dostaje się dokładnie tyle kasy ile się opisze co do badania

@dr_Batman: Jeżeli według Ciebie radiolodzy mają płacone tylko za opisy, to albo starsi koledzy wszystkiego Ci nie mówią, albo bardzo słabo wynegocjowaliście sobie umowy.
  • Odpowiedz
@dr_Batman Kończę, a mam to spora różnica moja droga. Już raz odbyliśmy lekcję semantyki, powinnaś była zapamiętać jak słowa są ważne ( ͡º ͜ʖ͡º) takim sposobem tracisz ostatnie resztki wiarygodności, bo przyłapana zawsze tłumaczysz się tak samo: wyciągnięte z kontekstu, pojedyncze słowa, miałam na myśli co innego itp. to oczywiście parafraza Twoich tłumaczeń. Niemniej jednak zawsze wijesz się w ten sam, przewidywalny sposób. Co do diabetologów:
  • Odpowiedz
@dr_Batman: wy to jesteście tacy pomponiarze, że po 14 latach musialam założyć konto na wykopie odpowiedzieć na ten komentarz. 3 radiologów których znam lub poznałam przelotnie gdzieś w trasie siedzi na Cyprze bo "praca zdalna" i wszystkie opisy robi im AI a ich jedynym zadaniem jest spojrzeć czy przypadkiem nie wyrzuciło przepisu na rosół na kościach. A że od 10 lat jestem stałym przewlekłe chorym bywalcem na różnych szpitalach i
  • Odpowiedz