Wpis z mikrobloga

Oglądałem kiedyś Amandę od #kiszak i pysznych ziemniaczków. Na początku robiła fajne cosplaye do streamowanych gier.
Spoko też się wypowiadała i fajnie że jest oczytana.

Tylko za każdym razem przy łączonym streamie z Rumunem ściągała maskę i aż mnie odpychało od takiego wulgaryzmu i toksyny.

Jakby puszczała lejce i orała wszystkich równo wyśmiewając jakiś randomów z czatu czy ich wyjazdów wakacyjnych z widzami.

Na początku było widać że Kiszak jej imponuje i jest dumna z takiego partnera. Jakiś czas po przeprowadzce żaliła się wiele razy na to, że dosłownie sama wszystko robi w domu od a do z.
On nigdy nic nie ugotuje, nie pomoże, nie zorganizuje itp.

Tutaj: O ugotuje jedzenie dla kotków, zróbmy razem drapak, szyję coś tam na maszynie..

A potem w towarzystwie Rumuna: k---a, kur... ja pier.. co za debil bez matury. Przeklinanie co 5 słowo.

Jednak najgorsze było zawsze stawianie innych w każdej opowieści w takim gorszym od niej / od nich świetle. Wiecie, że niby spoko, ale trochę ośmieszę i pokażę, że ja jestem lepsza.

Ostatecznie kilka miesięcy temu stwierdziłem, że coś tam jest odklejone u niej pod sufitem.
Niby się rozstają, ale to nie przeszkadza w prowadzeniu firmy i sprzątaniu oraz gotowaniu mu.
Koty to traktuje jak dzieci, lubie zwierzęta i szanuje za dbanie, ale wożenie kotów w wózku dla dzieci po ulicach i w trawaju..
Jakieś godzinne przygotowania przed czymś, bo się kotek stresuje, bo kotek musi mieć 3 kuwety, bo kotek może być uczulony na wszystko i dosłownie cackanie się z kotami jak z niemowlętami.

Wszystkie stare zdjęcia i filmy niemal pousuwane. Z przed operacji plastycznej nosa nie ma już prawie nic.
Czemu o tym wspominam?
Bo na streamach otwarcie potrafiła krytykować kogoś za wygląd, np za bycie grubszym chłopem itp.

Do tej pory paniętam jak po każdym spotkaniu z widzami na streamie obgadywali i wyśmiewali ich niby to opowiadając jak było, ale zawsze oni w super świetle, i reszta przypadkowo wypada jak banda zjebów.
Hortennsia - Oglądałem kiedyś Amandę od #kiszak i pysznych ziemniaczków. Na początku ...

źródło: temp_file8491422774735353148

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hortennsia: Ich sprawy prywatne mnie niezbyt obchodzą dopóki nie są pajacowaniem na streamie, ale jak już mi dają okazję to się wypowiem - nie zdziwiłbym się jakby to Kiszak miał dość kotów-dzieci. Nawet by mi go było szkoda pod tym względem że musiał to u siebie na chacie znosić.
  • Odpowiedz
@Hortennsia: z tymi kotami to jest po prostu instynkt macierzyński. Jakoś tak się magicznie dzieje że locha która jest porządnie wyruchana i ma dzieci nie ma takich obsesji na punkcie kotów/psów
  • Odpowiedz
@Hortennsia: Dla mnie ta typiara jest jeszcze gorsza od Kiszaka. Siedziala na dupie i nigdy nie pracowala. Mimo wszystko Kiszczak zarabial na nia hajs, niekiedy streamowal po kilkanascie godzin to nic dziwnego, ze ona na chacie wszystko robila. On za ta chate chociaz placil i utrzymywal ją i jej koty. Do tego czesto probowala grac ta lepsza od Kiszczaka jak gdyby chciala ludzi na swoja strone przeciagnac i z-----c mu
  • Odpowiedz
i od tak chec na nia mi przeszla. Cofam swoje ostatnie slowa co chcialem ja u siebie jako wspollokatorka ktora nie musiala by sie dokladac do mieszkania/rachunkow ( _)

a oplaty co miesiac takie xD

@YaGo_: what
  • Odpowiedz
@miloszy ja tam lubię subkulturę gotyku i trochę boli mnie że takie cipy potocznie zwanymi 'gotki z temu' będą się kojarzyć z tym, ale z drugiej strony kto ma oczy i mózg ten zrobi analizę i wyjdzie mu, że to pozerstwo na maxa na wzór Mateuszka z biblią Seitana
  • Odpowiedz
@Coopshtyl:

Wysryw, bo wiele roznych osob kocha swoje zwierzaki i niektorym sa po prostu blizsze niz ludzie z roznych wzgledow. Mozesz sie przywiazywac i obdarzac uczuciem kazdego kogo chcesz i pozostalym ogolnie c--j do tego xd

+1, akurat do jej relacji ze zwierzakami czy bliższymi ludzmi bym się nie dowalał bo to dosłownie ostatnia rzecz za którą powinniśmy ją oceniać, jeśli w ogóle, ktoś w życiu chce poswięcać się zwierzakom, ich
  • Odpowiedz
@Coopshtyl: Sam jesteś wysryw. Wiesz że koty to są samotnicze drapieżniki które lubią polować a nie zabawki które wozisz w wózku bo ci brakuje dzieci?

Personalizacja zwierząt to s----------e które paradoksalnie krzywdzi też zwierzęta a nie przejaw empatii

Do lalki też możesz gadać i udawac że to człowiek i to jest już lepsze bo kot i pies nie jest człowiekiem ani przyjacielem, to sztucznie udomowione zwierzęta, które przeważnie czują się
  • Odpowiedz
@tubkas12: Ale bzdury. Udomowienie kotów i psów to proces bardzo długotrwały, który "zmienia" te zwierzęta pod każdym względem; fizycznym(np. inne proporcje ciała, mniejszy mózg), biologicznym(cykl rozrodczy), psychicznym i behawioralnym(miauczenie i wszelkie inne interakcje z człowiekiem). Gadanie że kot i pies nie jest przyjacielem człowieka, gdzie ich istnienie jest ściśle powiązane z człowiekiem jest zwykłym pieprzeniem. Takim samym jak dowalanie się do kogoś o to, że dba o swoje zwierzęta.
  • Odpowiedz
@Hortennsia: Zawsze byłem zdania że jeżeli partner/parnerka siedzą razem w toksycznym związku przez lata no to muszą być pewne cechy charakteru które ich przyciągają do siebie, pewne podobieństwa. I rozstanie z różnych powodów tego nie zmieni. Jeżeli ktoś jest toksyczny to skąd inad nie utrzyma relacji na dłużej z kimś kto taki nie jest bo zgrzyty szybko sprawia ze takie osoby pojda w swoje strony a to właśnie podobieństwa się
  • Odpowiedz
@Hortennsia: Dokładnie to. To jest ten sam poziom patusiarstwa i toksyczności co Kiszak, i to jeszcze wliczając te stare czasy, kiedy estrogenowy drakula męczył hirołski.

Ale jak zwykle niektórym to musi odwalać na widok płci przeciwnej i nawet na tagu co po niektórzy sobie relatywizowali zachowania borderki z koteckami xd
  • Odpowiedz
@CzarnyTroll:

Co do zwierzatek: sam mam, kocham ale jak widzę że ktoś zwierzęta traktuje lepiej niż ludzi to ciężko mi się nie oprzeć wrażeniu ze ktos idzie w futrzaki bo relacje ludzkie zbyt skomplikowane... Kotek lub piesek to mimo wszystko mniej zawiłe istoty niz psychologia ludzka i wielu ludzi nie radząc sobie socjalnie idzie w te mniej skomplikowane gatunki.

Podstawowa rzecz jest taka że ty jako właściciel masz pełną kontrolę
  • Odpowiedz
Tylko za każdym razem przy łączonym streamie z Rumunem ściągała maskę i aż mnie odpychało od takiego wulgaryzmu i toksyny.

@Hortennsia: Ja widziałem jakiś fragment streama/shota albo nawet nie jeden taki trochę dłuższy z ich udziałem. I miałem, aby takie Boże k#w@ jak on wchodzi tej kobiecie w słowo co chwilę, takie to irytujące było ta maniera.
  • Odpowiedz