Aktywne Wpisy

wjkp +3
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

Potem mnie tknęło - przecież to dyżur na SORze. Połamani i krwawiący pacjenci mogą poczekać, bo ktoś musi napisać 50 komentarzy pod wątkiem o #lekarz100k i każdemu z osobna wyjaśnić że oni wcale tyle nie zarabiaja. Walczą o ludzkie życia. Wędliny, bułki etc.. xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@EditorTM Zdziwko bo mam wolne w weekend?
Tak na dyżurze można sobie siedzieć i pisać na Mirko. W mojej dziedzinie praca ci tylko i wyłącznie za to ile zrobisz i napiszesz 1:1
Wasze argumenty są niepełnosprawne
Komentarz usunięty przez moderatora
@alexander-kruk: Piękny pokaz ogromnego bóóólu d--y państwa programistów 15k xD
@dr_Batman: 40 zl/h? Może jeszcze brutto? :D Ty na pewno w szpitalu robisz?
"Chyba zgubiłaś dwa zera 111!!!" ᶘᵒᴥᵒᶅ jakim prawem specjalista zarabia ponad minimalną
@dr_Batman: Według ustawy minimalna pensja dla lekarza że specjalizacją to 11863,49 zł brutto. Netto jest to 8418 zł, czyli stawka godzinowa netto wynosi w przybliżeniu 52,86 zł, więc piszesz głupoty ¯\(ツ)/¯. Ustawa wyznacza wynagrodzenie minimalne, a w rzeczywistości lekarze mają wyraźnie więcej. Do tego dyżury nocne, świąteczne dodatkowo płatne. Z resztą lekarzy na UoP prawie nie ma, bo prawie
Czyli potwierdzone, lobby lekarskie ma własne boty do spamowania jak mało oni zrabiają i jak bardzo nie opłaca się zostać lekarzem. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ok 14% wszystkich lekarzy specjalistów w tym kraju jest na UOP w wymiarze etatu i zarabia minimalna z ustawy. Czyli jakies 28 tysięcy specjalistów
@dr_Batman: Ty serio piszesz o rezydentach w kontekście wynagrodzeń lekarzy? xD Jeszcze o lekarzach stażystach wspomnij, bo mają jeszcze mniej. Co do stawki godzinowej rezydenta - minimalna pensja podstawowa to około 43,75 zł netto na godzinę, więc i tak się pomyliłaś.
@Piotrek6312 A nie to zmienia postać rzeczy, jednak rezydent zarabia niecałe 44zł, przy czym odejmują z pensji obowiązkowe składki na izby to mniej ¯\(ツ)/¯
A 14% specjalistów dalej zarabia minimalną z ustawy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Masz jakieś dowody na inne kwoty? To są oficjalne rządowe
@dr_Batman: Po pierwsze to nie mieszaj wynagrodzenia rezydentów do specjalistów. Ile Ty chcesz zarabiać jako rezydent, który jeszcze nie jest