Wpis z mikrobloga

dr_Batman ciśnie komentarze na mikro 24/7 i zastanawiałem się, jak ona ma na to czas.
Potem mnie tknęło - przecież to dyżur na SORze. Połamani i krwawiący pacjenci mogą poczekać, bo ktoś musi napisać 50 komentarzy pod wątkiem o #lekarz100k i każdemu z osobna wyjaśnić że oni wcale tyle nie zarabiaja. Walczą o ludzkie życia. Wędliny, bułki etc.. xD

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alexander-kruk: Ale ja nie pracuje na SORze XD ale z ciebie taboret.

@EditorTM Zdziwko bo mam wolne w weekend?

Tak na dyżurze można sobie siedzieć i pisać na Mirko. W mojej dziedzinie praca ci tylko i wyłącznie za to ile zrobisz i napiszesz 1:1

Wasze argumenty są niepełnosprawne
  • Odpowiedz
@dr_Batman Zdziwko, bo siejesz propagandę nonstop, a nie tylko w wolne weekendy. Jakbyś włożyła w rozwój kariery tyle czasu i wysiłku, co w pisanie tych wysrywów na wykopie, to polska medycyny byłaby teraz na pierwszym miejscu na świecie, ale ambicje polskich lekarzy co najwyżej pozwalają im wypisać kolejną receptę podczas grania w bingo chorobowe u pacjentów, którzy to znowu przyszli do wielce poszkodowanej lekarz z kolejną wymyśloną chorobą.
  • Odpowiedz
Zapraszam do ustawy o wynagrodzeniach. 40zł netto plus obowiązkowe dyżury ¯\(ツ)/¯

@dr_Batman: Według ustawy minimalna pensja dla lekarza że specjalizacją to 11863,49 zł brutto. Netto jest to 8418 zł, czyli stawka godzinowa netto wynosi w przybliżeniu 52,86 zł, więc piszesz głupoty ¯\(ツ)/¯. Ustawa wyznacza wynagrodzenie minimalne, a w rzeczywistości lekarze mają wyraźnie więcej. Do tego dyżury nocne, świąteczne dodatkowo płatne. Z resztą lekarzy na UoP prawie nie ma, bo prawie
  • Odpowiedz
@dr_Batman:

Tak na dyżurze można sobie siedzieć i pisać na Mirko. W mojej dziedzinie praca ci tylko i wyłącznie za to ile zrobisz i napiszesz 1:1

Czyli potwierdzone, lobby lekarskie ma własne boty do spamowania jak mało oni zrabiają i jak bardzo nie opłaca się zostać lekarzem. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Piotrek6312: A lekarz rezydent ile ma?

Ok 14% wszystkich lekarzy specjalistów w tym kraju jest na UOP w wymiarze etatu i zarabia minimalna z ustawy. Czyli jakies 28 tysięcy specjalistów
  • Odpowiedz
A lekarz rezydent ile ma?

Ok 14% wszystkich lekarzy specjalistów w tym kraju jest na UOP w wymiarze etatu i zarabia minimalna z ustawy. Czyli jakies 28 tysięcy specjalistów

@dr_Batman: Ty serio piszesz o rezydentach w kontekście wynagrodzeń lekarzy? xD Jeszcze o lekarzach stażystach wspomnij, bo mają jeszcze mniej. Co do stawki godzinowej rezydenta - minimalna pensja podstawowa to około 43,75 zł netto na godzinę, więc i tak się pomyliłaś.
  • Odpowiedz
@kiszczak: XD jak można mieć dobrą jak się wam pokazuje fakty a wy twierdzicie że białe jest czarne XD

@Piotrek6312 A nie to zmienia postać rzeczy, jednak rezydent zarabia niecałe 44zł, przy czym odejmują z pensji obowiązkowe składki na izby to mniej ¯\(ツ)/¯

A 14% specjalistów dalej zarabia minimalną z ustawy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Masz jakieś dowody na inne kwoty? To są oficjalne rządowe
  • Odpowiedz
@dr_Batman Wystarczy nie kłamać jak choćby w przypadku liczby diabetologów, czy tak jak tu, pieniędzy. To są łatwo weryfikowalne dane¯_(ツ)_/¯ tu się powołujesz na pensje rezydenta, a w innym wpisie piszesz że masz specjalizację. Już sama się gubisz.
  • Odpowiedz
A nie to zmienia postać rzeczy, jednak rezydent zarabia niecałe 44zł, przy czym odejmują z pensji obowiązkowe składki na izby to mniej ¯\(ツ)/¯

A 14% specjalistów dalej zarabia minimalną z ustawy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Masz jakieś dowody na inne kwoty? To są oficjalne rządowe statystyki,

@dr_Batman: Po pierwsze to nie mieszaj wynagrodzenia rezydentów do specjalistów. Ile Ty chcesz zarabiać jako rezydent, który jeszcze nie jest
  • Odpowiedz