Aktywne Wpisy

michalxd21 +93
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +15
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

źródło: G13wd9TXMAAidkf
PobierzReszta świata brokerskiego radzi sobie tak samo:
źródło: Screenshot_20250928_111139
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Perspektywa łatwiejszego i szybszego zarobku właśnie pojawią się na długich obligacjach.
@HerrBorowiecki właśnie ten prosty napływ kapitału powoduje przestrzelanie wycen w obie strony. Jeżeli za dużo kasy popłynie w jakąś klasę aktyw to odpływa z innych w pościgu za wynikiem.
Dziś siadam i mowie- nie wiem. Kupowałem w kwietniu 2025 bo była panika. Dziś jest optymizm i
Był taki jeden - Jordan Peterson. Stronę książki napisał a potem 10 tłumaczył dlaczego żeby nikogo nie obrazić.
Ja tu sobie pisze żeby wybic innych z tej pewności, że giełdy tylko rosną. W tym roku zarobiłem 30% i nie chce tego stracić. Wycofałem się i czaje się na obligacje
Y ma wysoka betę.
Jeżeli rośnie A (SP500), rośnie cały alfabet.
A zacznie spadać, cały alfabet poleci. To jest taki glupi układ, gdzie nikt tego nie analizuje tylko kupuje bo wszystko rośnie.
Teraz rozglądam się za czymś rzadziej występującym niż złoto:
źródło: GxwVbbgXMAAEtA0
Pobierz