Aktywne Wpisy

kt13 +56
Siedzę i serio myślę, za co ta karma....
Wylosował mi się ojciec alkoholik i nienajlepsza matka
Ojciec umarł jak miałam.lat 6, matka gdy miałam lat 25. Oba spadki to były same długi, których trzeba sie było zrzec.
Jakoś się łudziłam, że ogarnę życie i nawet będę nieźle zarabiać.
W pierwszej poważnej pracy w korpo, bo o gastro to za długo by opowiadać, trzymano mnie 1,5 roku na umowie zlecenie, odeszłam, bo mialam dosyć obiecywania mi co
Wylosował mi się ojciec alkoholik i nienajlepsza matka
Ojciec umarł jak miałam.lat 6, matka gdy miałam lat 25. Oba spadki to były same długi, których trzeba sie było zrzec.
Jakoś się łudziłam, że ogarnę życie i nawet będę nieźle zarabiać.
W pierwszej poważnej pracy w korpo, bo o gastro to za długo by opowiadać, trzymano mnie 1,5 roku na umowie zlecenie, odeszłam, bo mialam dosyć obiecywania mi co

splinter96 +35
Włodzimierz Biały xD
#heheszki
#heheszki
źródło: 1000029476
Pobierz

źródło: G13wd9TXMAAidkf
PobierzReszta świata brokerskiego radzi sobie tak samo:
źródło: Screenshot_20250928_111139
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Perspektywa łatwiejszego i szybszego zarobku właśnie pojawią się na długich obligacjach.
@HerrBorowiecki właśnie ten prosty napływ kapitału powoduje przestrzelanie wycen w obie strony. Jeżeli za dużo kasy popłynie w jakąś klasę aktyw to odpływa z innych w pościgu za wynikiem.
Dziś siadam i mowie- nie wiem. Kupowałem w kwietniu 2025 bo była panika. Dziś jest optymizm i
Był taki jeden - Jordan Peterson. Stronę książki napisał a potem 10 tłumaczył dlaczego żeby nikogo nie obrazić.
Ja tu sobie pisze żeby wybic innych z tej pewności, że giełdy tylko rosną. W tym roku zarobiłem 30% i nie chce tego stracić. Wycofałem się i czaje się na obligacje
Y ma wysoka betę.
Jeżeli rośnie A (SP500), rośnie cały alfabet.
A zacznie spadać, cały alfabet poleci. To jest taki glupi układ, gdzie nikt tego nie analizuje tylko kupuje bo wszystko rośnie.
Teraz rozglądam się za czymś rzadziej występującym niż złoto:
źródło: GxwVbbgXMAAEtA0
Pobierz