Wpis z mikrobloga

Gdzie i jak najprosciej zglaszac smieci ktorzy podjezdzaja pod sam zderzak i probuja wymusic presje bo musza zapie#dalac?

Zalezy mi na hurtowym zgloszeniu przyglupow po kazdej trasie - gdzie moge wyslac wideo z kamerki zeby dostawali mandaty skoro nie umieja zachowac minimum bezpieczenstwa?

#motoryzacja #samochody #stopcham #polskiedrogi #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@naokimistrzapjo: adres ci kolega wysłał wyżej ale jeśli myślisz że sobie będziesz masowo wysyłał i potem tylko odbierał info że został ukarany, to nie

za każdym razem będziesz wezwany na przesłuchanie w charakterze świadka. I dopiero wtedy dostaniesz informację że umorzyli z powodu niewykrycia sprawcy
  • Odpowiedz
@naokimistrzapjo: dwa razy zgłaszałem (ale takie naprawdę turbo debilne zachowania, wyprzedzania na pasach itd) i tak było

dodatkowo raz zgłosiłem zablokowane miejsca dla niepełnosprawnych ale na SM, to uwaga, powiedzieli że jeśli gość się przyzna to go ukarają. A jak nie? To nie, bo nie byli na miejscu tylko dostali ode mnie zdjęcia
  • Odpowiedz
@naokimistrzapjo: @assninja nie dziala, bo policja ma ponad 15% braki kadrowe, a obecna kadra jest no, nazwijmy to, w wiekszości niskiej jakości. Przez ostatnie 10 lat reputacja policji spadla z juz niskiej do poziomu dna, wiec mamy to co mamy. Z moich wlasnych doświadczen wiem, że robią cokolwiek tylko w przypadku powaznych wykroczen, jak jazda korytarzem zycia, jazda pod prąd czy jakieś turbo niebezpieczne manewry.
  • Odpowiedz
bo policja ma ponad 15% braki kadrowe

@pasta_alla_carbonara: coś o tym wiem, wystąpiłem o pozwolenie na b--ń noo i generalnie za niecałe 2 miesiące powinienem dostać termin na egzamin. Wtedy kolejne ok 6 miesięcy :D

chyba że w tym czasie zdążę zdać w PZSS, co prawdopodobnie zrobię, wtedy drugi raz badania i będę mógł jednak ominąć ten egzamin na policji i zaoszczędzić sobie pół roku czekania

za to pan dzielnicowy
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: @naokimistrzapjo ten mail ze stopagresji drogowej to kpina. sam tam kiedyś zgłosiłem jednego agresora, oczytwiście wezwanie na komendę w godzinach pracy złożyć zeznania (zdalnie nie można, ani po 16 też), wziąłem wolne i pojechałem. po miesiącu dostałem list, że sprawca został upomniany za swoje niewłaściwe zachowanie... ha tfu na milicję. sam chętnie poznałbym dobry sposób na wysłanie filmu czy zdjęcia żeby ukarać idiotę bez wycieczek na komendę.
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: hueh szkolenia. Pojezdzij sobie krajowkami nie przekraczajac max dozwolonej predkosci, w chwile znajdzie sie wlasciciel zdezelowanego busa albo innego czegos w tdi, co nie mogac wyprzedzic bedzie siedzial na zderzaku. O sytuacjach, gdzie sporo ludzi mysli, ze jak wyprzedzasz tira to masz jechac conajmniej 30km/h ponad limit nie wspomne.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: jeżdżę bardzo dużo, tyle tylko, że robię to świadomie i z kulturą i z tego powodu wiem jak bardzo trzeba źle jechać i jak bardzo trzeba się starać, żeby co chwilę irytować innego kierowcę. Dlatego proponuję jazdy doszkalające, bo widać czegoś mu brakuje. I dodatkowo widać, że mam rację, bo usunął mój komentarz. Więc wie, że c-----o jeździ, ale i tak szuka tutaj wśród mu podobnych poklepania po plecach.
  • Odpowiedz