Wpis z mikrobloga

Pochwalę się.
Zrobiłem sobie mobilną wersję gry, w którą grałem za gówniaka na kartce w kratkę.
Prosta gra logiczna w wyścig, gdzie każdy następny ruch jest albo przedłużeniem poprzedniego, albo sąsiadem tego pola.
Jedyna zasada, którą mieliśmy inną, to że wypadnięcie za trasę wymagało samodzielnego powrotu na nią przed miejscem wyjechania (ale weź to zaprogramuj).

Paper Motorbike

Jeśli kogoś interesują szczegóły - flutter/dart w Android Studio. Kilkanaście wieczorów roboty, ale poszło nieco szybciej, bo miałem już bazę aplikacji ogarniętą. Pomysł też był już wcześniej, bo kiedyś miałem to w wersji na Unity3D, ale chyba straciłem cały ten kod (nie wrzucałem na githuba wtedy).
Polecam, bo po zapoznaniu się z mechanikami, można sobie pograć w to na kartce z drugim człowiekiem.

#gry #android #programowanie #chwalesie #tworczoscwlasna #magg
smiech2 - Pochwalę się.
Zrobiłem sobie mobilną wersję gry, w którą grałem za gówniaka...

źródło: screen

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@daczka92: Przejechać się da, ale zrobić po 3 gwiazdki na każdym levelu to już nie jest takie hop siup. Choć kusi mnie, żeby może dorobić dodatkowe 30 leveli i tam w jakimś wrzucić tak, że strategią jest rozpędzenie się na maksa i wbicie w bandę, bo da to lepszy efekt niż zwolnienie i zawrócenie na legalu.

W wersji papierowej przy konieczności zrobienia nawrotki to nie przejdzie, ale tutaj kara to
  • Odpowiedz