Wpis z mikrobloga

Słyszałem że w Sejmie już nie mają co robić to chcą wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu w nocy na obszarze całego państwa.
Zamach na spożywanie alkoholu, to jak zamach na drugą poprawkę do konstytucji w USA.
Druga sprawa. Wpływy z VAT i akcyzy z alkoholu. Tusk zadłużył Polskę jak nikt po 1989, pieniądze są potrzebne na obronność a oni chcą zakręcić najlepszy kranik z pieniędzmi. Idiotyzm godny lewicy.
W radiu słyszałem, że Kaczyński też jest za.
Jak to wprowadzą, to spodziewajcie się sondaży dla Konfederacji powyżej 20% a dla Konfederacji Korony Polskiej powyżej 10%.
A wiecie co to oznacza? Że gdyby wystartowali razem mieliby ponad 30 % czyli więcej niż PiS lub PO.

I dalej jestem skłonny uwierzyć, że Kaczyński stworzyłby koalicje z Sikorskimi(Tuska już nie będzie). Bo łączy ich chanuka. I nie tylko Kaczyński i Sikorski by nie chcieli stracić władzy. Ale i Stare Kiejkuty, też nie chciałyby utracić kontroli.
https://www.youtube.com/watch?v=-yoooQvXnQY

#polityka #polska #a-----l #prohibicja #4konserwy #neuropa #konfederacja #urojenialewakoidalne #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazpo
Lach__Anonim - Słyszałem że w Sejmie już nie mają co robić to chcą wprowadzić zakaz s...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lach__Anonim: bo Polacy nie potrafią pić mądrze. Jesteśmy państwem meneli i ochlejusów. W miastach, gdzie wprowadzono nocna prohibicję, zmniejszyła się liczba pacjentów na sor i ilość nocnych interwencji policji. Jestem za. Tfu na meneli!
  • Odpowiedz
bo Polacy nie potrafią pić mądrze. Jesteśmy państwem meneli i ochlejusów.

@Basiura89: Oczywiście, że tak. Natomiast to ponownie polska jako kraj może zawdzięczać ruskim którzy przez setki lat właściwie rozpijali ten naród przenosząc swoje tradycje do nas. Inną kwestią jest to, że w Polsce obecnie jest znacznie lepiej jak kiedyś pod tym względem a ludzie z innych krajów odnośnie picia też bardzo często przesadzają i nie umieją.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: pod względem problemu z alkoholizmem jesteśmy drudzy w Europie. Najpierw rozpijali nas ruscy, teraz rozpijają nas biedronki, żabki i lidle. Nasza kultura picia to brak kuktury. I nie zgodzę się z tym, że kiedyś było gorzej, po prostu teraz pije się trochę inaczej
  • Odpowiedz
I nie zgodzę się z tym, że kiedyś było gorzej, po prostu teraz pije się trochę inaczej

@Basiura89: Oczywiście, że kiedyś było gorzej. To nie jest tak, że teraz pije się inaczej po prostu te wszystkie żule się już zachlały w większości.
  • Odpowiedz
@Lach__Anonim: Akurat to okazuje się być problemem bardzo realnym. We wszystkich miastach, w których wprowadzono nocną prohibicję spadła liczba nocnych zgłoszeń na policję. To oznacza, że zakaz sprzedaży alkoholu w nocy realnie zmniejsza przestępczość, co chyba jest dla przeciętnego Kowalskiego ważne. Ale wiadomo, trzeba walczyć z wiatrakami, bo to najgorsze zło. Potem biadolenie, że obecny rząd to właściwie nic nie robi. Wiem, że pijacka polska będzie się burzyć. "Patrioci" będą
  • Odpowiedz